Το LawBreakers έκανε πιο χαμηλό ντεμπούτο και από το Battleborn

“Χλιαρό” launch για τον τίτλο του Cliffy B
10 Αυγούστου 2017 12:07
Το LawBreakers έκανε πιο χαμηλό ντεμπούτο και από το Battleborn

Το Battleborn, δυστυχώς για την Gearbox, είναι για πολλούς συνυφασμένο με τις εμπορικές αποτυχίες στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, αφού έχασε την ανηφορική μάχη με το Overwatch και δεν κατάφερε να διατηρήσει μια ενεργή κοινότητα παικτών. Το LawBreakers, ο νέος τίτλος του Cliff Bleszinski, κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικές ημέρες και ήδη φαίνεται πως αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία στατιστικών για βιντεοπαιχνίδια, GITHYP, επισημαίνει πως στο launch του, το LawBreakers δεν κατάφερε να μπει στην λίστα των 100 πρώτων παιχνιδιών του Steam και μάλιστα έχασε το 60% των παικτών που δοκίμασαν την beta.  Ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων παικτών στο launch έφτασε μόλις τους 3,000, ενώ ήδη η κοινότητα έχει αρχίσει να συρρικνώνεται με περίπου 2,000 ταυτόχρονους παίκτες να είναι το μέγιστο των τελευταίων εικοσιτεσσάρων ωρών. Με την περίοδο του launch να είναι συνήθως η πιο ενεργή ενός παιχνιδιού, σίγουρα οι οιωνοί δεν είναι με την πλευρά του Cliffy B και της ομάδας του.

Συγκριτικά, το Battleborn κατάφερε να συγκεντρώσει 12,000 ταυτόχρονους παίκτες στο launch του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος είναι διαθέσιμος και για το PS4. Η εμπορική του πορεία ενδέχεται να είναι αρκετά καλύτερη στην κονσόλα της Sony, ωστόσο εκτός και αν αποκαλύψει στοιχεία η ίδια η Boss Key Productions, δεν υπάρχουν στατιστικά για την συγκεκριμένη έκδοση του παιχνιδιού.