Το Half-Life 3 "πέρασε από κόλαση" και είχε πολλά πρωτότυπα

Το GameInformer μεταφέρει τα λόγια ενός developer της Valve
08 Ιανουαρίου 2017 06:40
Το Half-Life 3

Η Valve έχει πολλά χρόνια να αναφερθεί στο Half Life 2: Episode 3 που είχε ανακοινωθεί επίσημα το 2007, μια δεκαετία πριν. Πολλές φορές είχε ακουστεί πως η δομή των επεισοδίων θα αποτελούσε παρελθόν και πως η εταιρία προχώρησε απευθείας στο sequel Half-Life 3. Τώρα το Game Informer έρχεται να αποκαλύψει νέες λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, ο Andrew Reiner στο πιο πρόσφατο podcast του Game Informer ανέφερε πως ερευνώντας το παιχνίδι, κατάφερε να έρθει σε επαφή με έναν developer της Valve που του αποκάλυψε πως η ανάπτυξη του τίτλου ήταν ιδιαίτερα ταραχώδης. Πολλές μικρές ομάδες 4 ή 5 ατόμων δούλευαν παράλληλα σε διάφορα πρωτότυπα που πολλές φορές έρχονταν σε αντίθεση το ένα με το άλλο. Μια ομάδα δούλευε σε ένα Real Time Strategy πρωτότυπο που θα συμπεριλαμβάνονταν στο παιχνίδι. Ενώ μια άλλη πειραματίζονταν με πραγματικούς ηθοποιούς σε ένα νέο είδος adventure action παιχνιδιού που θύμιζε το Night Trap, αλλά σαφώς σε πιο εξελιγμένη μορφή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Reiner ανέφερε ότι τα περισσότερα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή αρνήθηκαν να του απαντήσουν και να το αποκαλύψουν το οτιδήποτε. Αναλυτικότερα τα ευρήματα του θα τα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Βέβαια, η ίδια η Valve δεν έχει αναφέρει ποτέ επίσημα πως η ανάπτυξη του Half-Life 3 αντιμετώπισε προβλήματα, ή πως το project πλέον ακυρώθηκε, οπότε οι παραπάνω πληροφορίες θεωρούνται πρακτικά φήμες.