Η Embracer έκλεισε την Pieces Interactive, την ομάδα του πρόσφατου Alone in the Dark

Συνεχίζει τις απολύσεις η Embracer Group
17 Ιουνίου 2024 15:20
Η Embracer έκλεισε την Pieces Interactive, την ομάδα του πρόσφατου Alone in the Dark

Η ομάδα ανάπτυξης με το όνομα Pieces Interactive, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την reboot έκδοση του Alone in the Dark κλείνει τις πόρτες της μια για πάντα.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι η Embracer Group πήρε την απόφαση να κλείσει το στούντιο ύστερα από την μέτρια πορεία που είχε η πρόσφατη έκδοση του Alone in the Dark, η οποία φαίνεται ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της. Εκτός από τις μέτριες κριτικές, το παιχνίδι δεν κατάφερε να πουλήσει όσο θα ήθελε η Embracer.

Τα νέα έφερε στη δημοσιότητα η ίδια η Pieces Interactive, η οποία βρίσκεται στη βιομηχανία από το 2007. Η επίσημη ανακοίνωση της Pieces Interactive αναφέρει:

Η Pieces Interactive κυκλοφόρησε πάνω από δέκα τίτλους σε PC, κονσόλες και Mobile από το 2007, συμπεριλαμβανομένων και δικών μας concepts όπως το Puzzlegeddon, το Fret Nice, το Leviathan Warships, το Robo Surf και το Kill to Collect, αλλά και τίτλους όπως το Magicka 2 και των DLCs του Magicka.

Το 2017, η Pieces Interactive εξαγοράστηκε από την Ebracer Group μετά τη συνεργασία της επέκτασης για το Titan Quest, το Titan Quest: Ragnarok, αλλά και το τρίτο expansion για το Titan Quest με τον τίτλο Titan Quest: Atlantis. Η τελευταία κυκλοφορία μας ήταν το reimagening του Alone in the Dark.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Embracer Group έχει απολύσει από το 2023 πολλούς εργαζομένους της κλείνοντας παράλληλα αρκετά από τα στούντιο της. Πρόσφατα είχε γίνει επίσης γνωστό ότι η εταιρία πούλησε και την Saber Intertactive, η οποία ετοιμάζει αυτόν τον καιρό το remake του Star Wars Knights of the Old Republic.

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε πριν από μήνες ότι είχε υπό ανάπτυξη 153 παιχνίδια μέχρι τον Ιούνιο του 2023, όμως αυτό ο αριθμός μειώθηκε στα 124 μέχρι τον Δεκέμβριο. Με απλά λόγια, η Embracer "πετσόκοψε" 29 παιχνίδια που δεν είχαν ανακοινωθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Στην ίδια περίοδο λέγεται ότι έκλεισε περίπου 7 στούντιο ανάπτυξης τα οποία είχε εξαγοράσει τα τελευταία χρόνια.

Tags: