Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο gaming κολοσσός Embracer πήρε τα δικαιώματα για ταινίες και όχι μόνο

Καθώς και τα δικαιώματα του Hobbit
18 Αυγούστου 2022 10:26
Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο gaming κολοσσός Embracer πήρε τα δικαιώματα για ταινίες και όχι μόνο

Το franchise του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών τελευταία βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο των διαδικτυακών συζητήσεων, μεταξύ άλλων χάρη στην επερχόμενη σειρά του Amazon, το The Lord of the Rings: The Rings of Power. Τώρα, όμως, μια άλλη αναπάντεχη ανακοίνωση ήρθε να τραντάξει τον χώρο της ψυχαγωγίας, αφού τα δικαιώματα του The Lord of the Rings και του The Hobbit, δύο εκ των σημαντικότερων IPs του Τόλκιν, πέρασαν στα χέρια του Embracer Group.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Embracer ανακοίνωσε την εξαγορά της Middle-earth Enterprises. Πρόκειται για την εταιρία που έχει τα δικαιώματα για τις ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές και οτιδήποτε άλλο αφορά τις δουλειές του Τόλκιν, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα The Lord of the Rings και The Hobbit.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Middle-earth Enterprises ήταν ένα τμήμα της The Saul Zaentz Company, ένα στούντιο του Hollywood που το 1976 εξαγόρασε όλα τα δικαιώματα για οτιδήποτε σχετίζεται με τις δουλειές του Τολκιν, πέρα από την έκδοση των βιβλίων αυτών καθ’ αυτών, για τα οποία ευθύνεται μέχρι και σήμερα η HarperCollins.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα επερχόμενα παιχνίδια, όλες οι ταινίες, όλες οι σειρές και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών γίνεται με προσωρινή άδεια από την Middle-earth Enterprises, η οποία για παράδειγμα είχε επιτρέψει στην Warner Bros. να δημιουργήσει τις ταινίες με τον Peter Jackson. Η εξαγορά από την Embracer δεν επηρεάζει απαραίτητα όλα αυτά τα projects και τις συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει.

Παρόλα αυτά, η εταιρία τόνισε πως θέλει να εξερευνήσει άλλες ευκαιρίες για νέες ταινίες βασισμένες σε λατρεμένους χαρακτήρες, όπως οι Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel και Eowyn, ενώ θέλει να δώσει την ευκαιρία στους fans να συνεχίσουν να εξερευνούν το σύμπαν μέσα από άλλες εμπειρίες και περισσότερο merchandise.

Για την ώρα δεν έχει αποκαλυφθεί το τελικό ποσό που χρειάστηκε να δώσει η Embracer για την εν λόγω εξαγορά.

Ποια είναι η Embracer;

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Embracer είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της gaming βιομηχανίας, έχοντας στην κατοχή της την THQ Nordic (Darksiders, Destroy All Humans!, κ.α.), την Saber Interactive (Evil Dead: The Game, World War Z, κ.α.), την Koch Media και την Deep Silver (Saints Row, Metro, Dead Island, Chivalry, κ.α.), την Gearbox Entertainment (Borderlands), την Dark Horse Comics, την Coffee Stain (Valheim, Goat Simulator, κ.α.) και πολλές ακόμη θυγατρικές, με συνολικά πάνω από 100 στούντιο (!) και 14 χιλιάδες υπαλλήλους σε 45 διαφορετικές χώρες.

Μάλιστα, η Embracer έχει συμφωνήσει να προσθέσει στο δυναμικό της και τα δυτικά στούντιο της Square Enix, εξαγοράζοντας έτσι την Crystal Dynamics και το Tomb Raider IP, καθώς και την Eidos-Montréal και το Deus Ex.