Γνωστός League of Legends streamer έγινε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο στο…σκάκι!

Έχοντας σοκάρει τους πάντες
08 Μαΐου 2024 18:07
Γνωστός League of Legends streamer έγινε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο στο…σκάκι!

Σε μια απροσδόκητη τροπή που λίγο καιρό πριν κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει, ο δημοφιλής streamer ‘Tyler1’ έχει γίνει φαινόμενο στον κόσμο του…σκακιού! Μάλιστα, είναι τόσο καλός, που αυτή τη στιγμή κατέχει μια θέση στο 1% των κορυφαίων σκακιστών παγκοσμίως, με την εντυπωσιακή βαθμολογία ELO 1800! Αν δεν τον γνωρίζετε, o Tyler1 έγινε αρχικά γνωστός για κάτι εντελώς αντίθετο από το σκάκι. Συγκεκριμένα, έπαιζε παθιασμένα League of Legends, με τα streams του να είναι συχνά αμφιλεγόμενα.

Πρόσφατα, ο Tyler1, μαζί με τη γυναίκα του και συνάδελφό του στο Twitch ‘Macaiyla’, μοιράστηκαν τα χαρμόσυνα νέα για τον ερχομό της νεογέννητης κόρης τους στις 19 Απριλίου. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο γνωστός κατά κόσμον ως Tyler Steinkamp δεν αρκέστηκε μόνο στον εορτασμό της γέννησης του παιδιού του. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, εξέπληξε τους fans του φτάνοντας την απίστευτα υψηλή βαθμολογία ELO 1805 στο σκάκι.

Αυτό το επίτευγμα τον τοποθετεί σταθερά μεταξύ των κορυφαίων παικτών στο Chess.com για το γρήγορο σκάκι. Είναι αξιοσημείωτο ότι μόλις ένα μήνα πριν, τον Μάρτιο, ο Tyler1 είχε φτάσει την βαθμολογία 1700 ELO. Σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης του Chess.com, αυτό το επίτευγμα τον τοποθέτησε στο 99,16ο εκατοστημόριο στις 20 Απριλίου. Δεν σταμάτησε εκεί όμως.

Το ταξίδι του Tyler1 στο σκάκι ξεκίνησε σοβαρά κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά PogChamps 5 που διοργανώθηκε από το Chess.com στα μέσα του 2023. Παρά την αρχική έλλειψη εξοικείωσης με τους κανόνες του παιχνιδιού, από τότε έχει αφοσιωθεί στη βελτίωσή του.

Κάπως έτσι, μέσα σε μόλις εννέα μήνες, ο streamer του League of Legends σόκαρε τη σκακιστική κοινότητα με τη ραγδαία πρόοδό του. Για παράδειγμα, έχει καταφέρει να αποσπάσει τον σεβασμό αξιοσημείωτων προσωπικοτήτων, όπως ο International Master και δημιουργός σκακιστικού βίντεο περιεχομένου «GothamChess», ο οποίος περιέγραψε την άνοδό του ως «εντελώς τρελή».

Πλέον, λοιπόν, ο σκακιστικός κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να μάθει που μπορεί πραγματικά να φτάσει ο streamer. Θα μπορούσε όντως να γίνει πραγματικός γκρανμάστερ; Μόνο ο χρόνος θα το δείξει…