Τεράστια πτώση για τις πωλήσεις των Xbox κονσολών στην Ευρώπη και το 2024

Μετά την απογοητευτική πορεία το 2023
19 Μαρτίου 2024 11:32
Τεράστια πτώση για τις πωλήσεις των Xbox κονσολών στην Ευρώπη και το 2024

Το Gamesindustry.biz μόλις έφερε στα φώτα της δημοσιότητας τα νεότερα στατιστικά στοιχεία για την gaming αγορά της Ευρώπης, σύμφωνα με την εταιρία GSD. Αυτά αφορούν τον Φεβρουάριο του 2024, ο οποίος ήταν ένας πολύ καλός μήνας όσον αφορά τις πωλήσεις παιχνιδιών, αλλά όχι και τόσο για τις πωλήσεις κονσολών και ειδικότερα για τα Xbox.

Περνώντας σε λεπτομέρειες και οι τρεις βασικές πλατφόρμες είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται τον Φεβρουάριο. Στην περίπτωση του PS5 η πτώση ήταν πολύ μικρή, με την κονσόλα της Sony να καταγράφει μόλις 2% λιγότερες πωλήσεις φέτος, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023. Από την άλλη, το Switch, το οποίο μετρά πλέον αισίως 7 χρόνια στην αγορά, είδε τις πωλήσεις του να πέφτουν κατά 17%, πάντα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Όσον αφορά τα Xbox Series X και Xbox Series S, οι κονσόλες της Microsoft κατέγραψαν τεράστια πτώση, με τις πωλήσεις τους να είναι 47% χειρότερες το Φεβρουάριο του 2024 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023. Τα συστήματα φαίνεται πως δυσκολεύονται πολύ στην Ευρωπαϊκή αγορά, με αυτή την κατηφορική τάση να παρατηρείται εδώ και πολλούς μήνες. Για παράδειγμα, σας είχαμε μεταφέρει πως ακόμη και πέρυσι τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις ήταν 20% κάτω, παρόλο που μέσα στο μήνα είχε κυκλοφορήσει μια σημαντική αποκλειστικότητα, το Forza Motorsport, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα το Xbox είχε υποδεχθεί την μεγαλύτερη κυκλοφορία του για το έτος, το Starfield.

Για την ιστορία, πρόσφατα είχαμε μάθει εμμέσως πως το PS5 έχει προβάδισμα περίπου 2 προς 1 στη γενιά μέχρι στιγμής. Τα Xbox Series X και Xbox Series S είχαν πουλήσει λιγότερο από 27 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, την ώρα που το PS5 είχε ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια από τις αρχές του ίδιου μήνα.

Η Microsoft πάντως δε σκοπεύει να εγκαταλείψει την αγορά, ανακοινώνοντας πρόσφατα πως ετοιμάζει Xbox κονσόλα νέας γενιάς με το “μεγαλύτερο άλμα απόδοσης” στην ιστορία.