Τεράστιο προβάδισμα για το PS5 στην Ευρώπη – Βουτιά στο κενό για τις πωλήσεις του Xbox

Νέα στατιστικά στοιχεία
21 Νοεμβρίου 2023 22:56
Τεράστιο προβάδισμα για το PS5 στην Ευρώπη – Βουτιά στο κενό για τις πωλήσεις του Xbox

Το GamesIndustry.biz έφερε στα φώτα της δημοσιότητας τα νεότερα στατιστικά στοιχεία της GSD για τις πωλήσεις της gaming βιομηχανία στην Ευρώπη. Από αυτά προκύπτει μια ζοφερή εικόνα για τις πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S, την ίδια στιγμή που το PS5 θριαμβεύει.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα δεδομένα αφορούν τις πωλήσεις των κονσολών στα καταστήματα του Βελγίου, της Δανίας, της Φιλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλία, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας. Σε αυτές τις αγορές, το PS5 ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα για τον Οκτώβριο, με τις πωλήσεις του εκτοξεύονται δίχως υπερβολή, αφού σε σχέση με πέρυσι κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο 143%! Φυσικά, το μεγάλο άλμα εξηγεί η κυκλοφορία του Marvel’s Spider-Man 2 μέσα στο μήνα, το οποίο ήταν το μεγάλο αποκλειστικό παιχνίδι της κονσόλας για φέτος.

Συνεχίζοντας, το Nintendo Switch ήρθε δεύτερο, με πτώση 20% στις πωλήσεις του, ένα λογικό ποσοστό, αν λάβουμε υπόψη πως η κονσόλα βρίσκεται πλέον στο τέλος του κύκλου ζωής της, έχοντας συνολικά πάνω από 132.46 εκατομμύρια πωλήσεις. Το ποσοστό έκπληξη είναι αυτό του Xbox. Τα Xbox Series X και Xbox Series S συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην Ευρώπη, καταγράφοντας 52% πτώση τον Οκτώβριο, σε σχέση με την περσινή χρόνια.

Μέσα στο μήνα το οικοσύστημα είχε την κυκλοφορία μιας σημαντικής αποκλειστικότητας, στο Forza Motorsport, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα το Xbox υποδέχθηκε την μεγαλύτερη κυκλοφορία του για φέτος, το Starfield. Κανένα από τα δύο παιχνίδια αποδείχθηκε όμως πως δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα, τουλάχιστον στη γηραιά ήπειρο.