Η EA πιστεύει πως μπορεί να κάνει τους παίκτες να ξοδεύουν περισσότερα στα παιχνίδια της χάρη στην AI

Νέες δηλώσεις από τον CEO της
07 Μαρτίου 2024 18:35
Η EA πιστεύει πως μπορεί να κάνει τους παίκτες να ξοδεύουν περισσότερα στα παιχνίδια της χάρη στην AI

Η EA πιστεύει πως η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μεταμορφώσει τo gaming και φαίνεται να είναι ενθουσιασμένη με τις προοπτικές. Αναλυτικότερα, ο CEO της, Andrew Wilson, τόνισε ότι η AI μπορεί να κάνει τους παίκτες να ξοδεύουν περισσότερα στα παιχνίδια της, βελτιώνοντας συγχρόνως και την διαδικασία δημιουργία τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, ο επικεφαλής του gaming κολοσσού επισήμανε ότι ελπίζει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη να κάνει την EA έως και 30% πιο αποτελεσματική στο game development, να βοηθήσει την αύξηση της βάσης των 700 εκατομμυρίων παικτών της κατά "τουλάχιστον" 50% και να οδηγήσει τους παίκτες να ξοδεύουν 10% με 20% περισσότερα χρήματα στα παιχνίδια της.

"Αυτό που έχουμε δει κάθε φορά που υπάρχει μια ουσιαστική πρόοδος στα media και στην τεχνολογία, όταν είσαι σε θέση να εκδημοκρατίσεις μια βιομηχανία και να την ανοίξεις για τον ευρύτερο πληθυσμό, συμβαίνουν απίστευτα πράγματα.

Επομένως, ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε είναι πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα πράγματα για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί; Πώς θα τα αξιοποιήσουμε ώστε να μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε βαθύτερες, ευρύτερες και πιο προσωπικές εμπειρίες; Και μετά, πώς θα τα δώσουμε στον κόσμο.

Και μόλις τα δώσεις στον κόσμο, όταν έχεις τρία δισεκατομμύρια παίκτες που δημιουργούν προσωπικό περιεχόμενο και επεκτείνουν και βελτιώνουν τα σύμπαντα που δημιουργούμε εμείς, και χτίζουν και δημιουργούν το δικό τους σύμπαν στην τεχνολογική μας πλατφόρμα, ξαφνικά είμαστε οι δικαιούχοι των οικονομικών της πλατφόρμας.

Και για μένα αυτή είναι μια ευκαιρία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για εμάς, επιπλέον αυτών που θα παίρναμε από την κανονική μας ανάπτυξη".

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε περισσότερα αποσπάσματα από την ομιλία του Wilson στο σχετικό δημοσίευμα του TechRaptor που έκανε την απομαγνητοφώνηση.