Η EA αρνείται πως ακύρωσε το Dead Space 2 Remake – Μάθαμε το μέλλον της σειράς

Δυσάρεστα νέα
11 Απριλίου 2024 13:53
Η EA αρνείται πως ακύρωσε το Dead Space 2 Remake – Μάθαμε το μέλλον της σειράς

Το γύρο του διαδικτύου έκανε πριν μερικές ώρες μια φήμη από τον πολύ αξιόπιστο ρεπόρτερ Jeff Grubb του Giant Bomb. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την απόφαση της EA να εντάξει την ομάδα ανάπτυξης Motive στο Battlefield franchise, ο Grubb ανέφερε πως το στούντιο είχε στα σκαριά ένα remake και για το Dead Space 2, το οποίο ακυρώθηκε εξαιτίας της εμπορικής πορείας του προηγούμενου remake.

Συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ είχε επισημάνει:

Αν περιμένατε το Dead Space 2, είναι άσχημα νέα. Σημαίνει αυτή η κίνηση ότι δεν θα γίνει ποτέ; Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, αλλά όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή, το δούλευαν. Ήταν στη φάση του concepting νομίζω, σε pre-production. Πλέον αυτή η δουλειά έχει μπει στο ράφι και έχουν σταματήσει με αυτό. Το στούντιο ασχολείται τώρα με το Iron Man και το Battlefield".

Η αποκάλυψη αυτή, λαμβάνοντας υπόψη και το μεγάλο ιστορικό επιβεβαιωμένων διαρροών του Grubb προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, με πολλούς παίκτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της EA. Μάλιστα, το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που ο αμερικανικός publishing κολοσσός αποφάσισε να πάρει δημόσια θέση ξεκαθαρίζοντας στο IGN:

"Συνήθως δε σχολιάζουμε φήμες, αλλά αυτή η ιστορία δεν ευσταθεί".

Τι συμβαίνει τελικά με τη σειρά Dead Space; Περισσότερο φως ήρθε εν τέλει να ρίξει ο δημοσιογράφος Jason Schreier του Bloomberg. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το franchise Dead Space μπήκε ξανά στον πάγο.

Μάλιστα, ο Schreier επιβεβαιώνει κατά κάποιον τρόπο και τις πληροφορίες του Grubb, λέγοντας πως η EA Motive πράγματι εξερευνούσε ιδέες για ένα νέο Dead Space παιχνίδι στις αρχές τους προηγούμενου έτους. Ωστόσο, η EA δεν έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχεια κανενός project.

Επιθυμίας της ομάδας ανάπτυξης ήταν να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο παιχνίδι, ας πούμε ένα Dead Space 4, ωστόσο είχε εξερευνηθεί και η ιδέα ενός remake για το Dead Space 2.