Xbox: Αυτά είναι τα δύο πρώτα αποκλειστικά του που θα έρθουν στο PS5

Σύμφωνα με πολύ έγκυρη πηγή
13 Φεβρουαρίου 2024 19:55
Xbox: Αυτά είναι τα δύο πρώτα αποκλειστικά του που θα έρθουν στο PS5

Καθώς η gaming κοινότητα περιμένει με αγωνία τις επίσημες ανακοινώσεις της Microsoft αυτή την Πέμπτη, ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ του Verge, Tom Warren, ήρθε να αποκαλύψει από νωρίς μερικές νέες πληροφορίες για την καινούργια multiplatform στρατηγική του Xbox.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, η αλλαγή πλεύσης της Microsoft οφείλεται στο γεγονός ότι η αύξηση των συνδρομητών του Xbox Game Pass έχει πατήσει φρένο και είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή που είχε προβλέψει και φιλοδοξούσε να πετύχει η εταιρία. Έτσι, η Microsoft αποφάσισε τώρα να κυκλοφορήσει επιλεγμένα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox οικοσυστήματος και σε ανταγωνιστικές κονσόλες, όπως το PlayStation 5 και το Nintendo Switch.

Τα δύο πρώτα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox που θα έρθουν σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες θα είναι το Hi-Fi Rush και το Pentiment, πάντα σύμφωνα με τον Warren. Επίσης, η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και το Sea of Thieves σε άλλες πλατφόρμες, αργότερα μέσα στο 2024.

Για την ιστορία, προηγούμενες φήμες και ρεπορτάζ ήθελαν τη Microsoft να εξετάζει και την κυκλοφορία των Starfield και Indiana Jones and the Great Circle της Bethesda στο PS5. Ομοίως, είχαν κυκλοφορήσει αντίστοιχες ειδήσεις και για τα ιστορικά Halo και Gears of War franchises που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το Xbox από τα γεννοφάσκια τους.

Την Πέμπτη η εταιρία αναμένεται να βάλει τέλος σε όλες αυτές τις φήμες περί νέας multi-platform προσέγγισης, ξεκαθαρίζοντας μια και καλή αν τα παιχνίδια της θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και σε άλλες κονσόλες, όπως το PS5 και Nintendo Switch, και αν ναι, πότε θα συμβεί αυτό και σε ποια κλίμακα.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα από το επίσημο Xbox Podcast, στις 10:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος). Το σόου θα αναρτηθεί τόσο στο YouTube όσο και όλες τις υπόλοιπες streaming πλατφόρμες που υπάρχουν για podcasts.

Φυσικά, για όλες τις ανακοινώσεις μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.