Απολύσεις Microsoft: Κλείνουν τα τμήματα υπεύθυνα για τα retail Xbox παιχνίδια

Προμηνύοντας ποιο θα είναι το μέλλον της πλατφόρμας
26 Ιανουαρίου 2024 23:24
Απολύσεις Microsoft: Κλείνουν τα τμήματα υπεύθυνα για τα retail Xbox παιχνίδια

Πριν μερικούς μήνες, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard, είχαν διαρρεύσει από λάθος τα σχέδια του αμερικανικού κολοσσού να ανανεώσει το Xbox Series X, με μια μικρότερη σε μέγεθος all-digital έκδοση που δεν θα μπορεί να αναπαράγει φυσικά αντίτυπα παιχνιδιών. Βέβαια, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τεράστιο leak, ο ίδιος ο επικεφαλής του Microsoft Gaming τμήματος, Phil Spencer, ήρθε να καθησυχάσει τους παίκτες, τονίζοντας πως τα πλάνα της εταιρίας έχουν αλλάξει από τότε.

Βέβαια, μόλις πριν μερικές ημέρες, οι ανησυχίες πως η Microsoft επιδιώκει ένα μέλλον χωρίς φυσικά παιχνίδια επέστρεψαν στον προσκήνιο, όταν η εταιρία ανακοίνωσε πως το Senua's Saga: Hellblade II, μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες των Xbox Game Studios, θα έρθει αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Τώρα, μια παρόμοια είδηση ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας.

Την Πέμπτη, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως θα προβεί σε ένα νέο μαζικό κύμα απολύσεων, αποδεσμεύοντας 1900 υπαλλήλους του Xbox, της Bethesda και της Activision Blizzard. Το κύμα αυτό επηρέασε πάρα πολλά τμήματα, από το customer support της Blizzard, μέχρι developers διαφόρων στούντιο. Όμως, ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ του Windows Central, Jez Corder, αποκάλυψε πως οι απολύσεις επηρέασαν ιδιαίτερα τα τμήματα που είναι υπεύθυνα για την κυκλοφορία retail Xbox παιχνιδιών.

Ειδικότερα, ο Jez τόνισε:

Η Microsoft έχει επίσης κλείσει τμήματα που ασχολούνται με την κυκλοφορία Xbox  παιχνιδιών στα λιανικά καταστήματα. Αν έχετε δει τις διαρροές για την digital-only Xbox κονσόλα... μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πού πηγαίνει η Microsoft εδώ.

[...]

Σημείωση: Η μείωση των ομάδων λιανικής πώλησης δεν επιβεβαιώνει ότι η Microsoft εγκαταλείπει ακόμα εντελώς την πώληση των retail Xbox παιχνιδιών, ενδέχεται να την αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες ή ίσως να πραγματοποιεί συγχωνεύσεις. Επομένως, μην ξεκινήσετε τα "το Xbox εγκαταλείπει το retail" με βάση αυτό.

Ωστόσο, φαίνεται να είναι η πορεία της βιομηχανίας. Είναι αναπόφευκτο.

Να σημειωθεί πως η Microsoft δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το θέμα.