Γίνεται ταινία το “απαγορευμένο“ horror παιχνίδι “Martha is Dead“

Το ιταλικό στούντιο ανάπτυξης ήρθε σε συμφωνία με κινηματογραφικό στούντιο
16 Ιανουαρίου 2024 20:16
Γίνεται ταινία το “απαγορευμένο“ horror παιχνίδι “Martha is Dead“

Ένα από τα "απαγορευμένα" horror παιχνίδια που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα το "Martha is Dead" πρόκειται για γίνει ταινία, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό στούντιο ανάπτυξής του LKA. 

Συγκεκριμένα, η LKA συνεργάστηκε με την Wired Productions και την σουηδική εταιρία παραγωγής Studios Extraordinaries για την μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού σε ταινία. Μάλιστα ο ιδρυτής της LKA, σχεδιαστής και σεναριογράφος του τίτλου, Luca Dalco είχε να πει τα εξής για την κινηματογραφική διασκευή: "Κάθε στοιχείo του Martha is Dead έγινε με την δέουσα προσοχή και φροντίδα. Η πολυπλοκότητα της αφήγησης σχεδιάστηκε σχολαστικά, οπτικοποιήθηκε και διαμορφώθηκε με γνώμονα την κινηματογραφική ποιότητα. Το να το ζωντανέψουμε αυτό ως ταινία είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα".

Τη σκηνοθεσία της ταινίας αναλαμβάνει το δίδυμο των Andre Hedetoft και Andreas Troedsson, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει και τη φωτογραφία της, ενώ ο Hedetoft υπογράφει το σενάριο. 

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το Martha is Dead θεωρήθηκε "απαγορευμένο" και ξεσήκωσε αντιδράσεις λόγω της σκληρής θεματολογίας και των σκηνών του, οι οποίες περιλαμβάνουν ακρωτηριασμούς αλλά και μια υποπλοκή που περιστρέφεται γύρω από το θέμα της αποβολής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λογοκριθούν οι PlayStation εκδόσεις του, καθώς μερικές σκηνές του έγιναν από διαδραστικές σε μη διαδραστικές για τα PS4 και PS5, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες των Xbox και PC, οι οποίες παρέμειναν ως έχουν. 

Για την ιστορία, το Martha is Dead είχε κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2022 και ακολουθεί την Giulia, μια νεαρή γυναίκα στην Τοσκάνη του 1944, η οποία βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα σκοτεινό μυστήριο, όταν ανακαλύπτει πως η δίδυμη αδερφή της, Μάρθα, είναι νεκρή. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Studios Extraordinaires δουλεύει παράλληλα στην κινηματογραφική διασκευή του sci-fi horror παιχνιδιού, Fort Solis, το οποίο επίσης εδώ στους Unboxholics έχουμε παίξει σε livestream

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το playthrough του Martha is Dead από το αντίστοιχο livestream μας στο Twitch.