Νέα χρώματα για το PlayStation 5 Slim

Έρχονται πολύ σύντομα τα πρώτα επίσημα covers για τη νέα έκδοση
10 Ιανουαρίου 2024 23:47
Νέα χρώματα για το PlayStation 5 Slim

Όταν το PlayStation 5 Slim είχε πρωτοαποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Sony είχε ξεκαθαρίσει πως τα πρώτα επίσημα καλύμματα σε άλλα χρώματα πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2024. Τώρα, πιστή στην υπόσχεσή της, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε τα επερχόμενα νέα χρώματα του PS5 Slim κατά τη διάρκεια της CES 2024.

Αναλυτικότερα, προσεχώς αναμένεται να έρθουν στην αγορά τα καλύμματα του Deep Earth Collection και για το νέο PS5. Αυτά καλύπτουν τα ‘Volcanic Red’, ‘Cobalt Blue’ και ‘Sterling Silver’ χρώματα. Το μέσο The Verge είχε τη δυνατότητα να απαθανατίσει μερικές φωτογραφίες από τα νέα αυτά καλύμματα του PS5 Slim, τα οποία ακόμη δεν έχουν τελική ημερομηνία κυκλοφορίας.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μερικές εικόνες από πρώτο χέρι που παρουσιάζουν τους χρωματισμούς που πρόκειται να γίνουν προσεχώς διαθέσιμοι ως επιλογές.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το PlayStation 5 Slim κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες του 2023 και θεωρητικά δεν ονομάζεται Slim, αλλά απλώς PS5. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά έχει μειωμένο κατά περισσότερο από 30% όγκο, με το βάρος να είναι έως και 25% μικρότερο.

Παράλληλα, το νέο PS5 έχει διαστάσεις 358 × 96 × 216 mm (πλάτος × ύψος × βάθος), την ώρα που το αρχικό μοντέλο είχε αντίστοιχες εξωτερικές διαστάσεις 390 x 104 x 260. Αντίστοιχα, το νέο Digital μοντέλο έχει διαστάσεις 358 × 80 × 216 mm, την ώρα που το προηγούμενο Digital Edition PS5 έχει εξωτερικές διαστάσεις 390mm x 92mm x 260mm.

Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του φρεσκαρισμένου αυτού PS5 είναι πως το μέσο ανάγνωσης δίσκων είναι αποσπασμένο. Συγκεκριμένα, τα πλαϊνά καλύμματα που πλέον είναι χωρισμένα στα δύο, και πάλι μπορούν με μια κίνηση να ξεμπουκωθούν. Καθ’ αυτό τον τρόπο οι κάτοχοι της νέας PS5 Digital Edition μπορούν να αναβαθμίσουν την κονσόλα τους με Ultra HD Blu-ray disc drive. Το πρόσθετο μέσο ανάγνωσης δίσκων για τους κατόχους του νέου Digital Editon PS5 θα κοστίζει €119.99 στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και δύο ακόμη σημαντικές αλλαγές, αφού πλέον ο SSD του νέου PS5 είναι χωρητικότητας 1TB, ενώ στο μπροστά μέρος υπάρχουν πλέον δύο USB-C. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε την αναλυτική μας παρουσίαση μέσα από τον player που ακολουθεί.