Το 2024 ξεκίνησε με τεράστιο ρεκόρ όλων των εποχών για το Steam!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται
08 Ιανουαρίου 2024 14:32
Το 2024 ξεκίνησε με τεράστιο ρεκόρ όλων των εποχών για το Steam!

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και πέρυσι, έτσι και φέτος, η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Steam, το οποίο μόλις ανέβασε τον πήχη, καταφέρνοντας ένα τεράστιο διπλό επίτευγμα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Steam έσπασε το ρεκόρ των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών του, καθώς και το ρεκόρ των ταυτόχρονων παικτών του. Αναλυτικότερα, η PC πλατφόρμα ξεπέρασε και μάλιστα κατά πολύ τους 33 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες, με 33,675,229 να είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα χτες, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024. Από αυτούς, οι 10,837,140 έπαιζαν κάποιο παιχνίδι και οι υπόλοιποι είχαν απλά ανοιχτό το Steam στον υπολογιστή τους.

Το προηγούμενο ρεκόρ, είχε επιτευχθεί πέρυσι ακριβώς την ίδια μέρα, δηλαδή το Σάββατο 7 Ιανουαρίου του 2023, όταν στην πλατφόρμα της Valve συγκεντρώθηκαν 32,186,301 ταυτόχρονοι χρήστες, με 10,082,055 να παίζουν παιχνίδια. Η διαφορά από χρόνο σε χρόνο είναι αρκετά μεγάλη και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο δημοφιλής είναι και συνεχίζεται να γίνεται η πλατφόρμα της Valve.

Φυσικά, αν έχετε ρίξει μια ματιά στα charts τελευταία, μάλλον μπορείτε να προβλέψετε τι έπαιζαν όλοι αυτοί οι παίκτες στο Steam. Για άλλη μια φορά, η πρώτη δεκάδα για το εν λόγω εικοσιτετράωρο απαρτιζόταν από γνωστούς τίτλους που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα charts. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του νέου αυτού peak, το Counter-Strike 2 ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι της πλατφόρμας, έχοντας πάρει πλέον τη θέση του Counter-Strike: Global Offensive. Αμέσως μετά ακολουθεί το DOTA 2 , ενώ τρίτο βρέθηκε το PUBG: BATTLEGROUNDS που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές ακόμη και τόσα χρόνια μετά. Σταθερά υψηλά, στην τέταρτη θέση, ήταν το Apex Legends που διατηρεί μια πολύ πιστή βάση παικτών.

Το πέμπτο δημοφιλέστερο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του ρεκόρ ήταν το Baldur’s Gate 3, το οποίο διαφέρει εντελώς σε σχέση με τις υπόλοιπες multiplayer εμπειρίες που κυριαρχούν στα charts. Αν και μια εντελώς hardcore RPG εμπειρία που έχει κυκλοφορήσει εδώ και τόσους μήνες, το παιχνίδι της Larian εξακολουθεί να έχει πάνω από 100 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες, σχεδόν καθημερινά!

Tags: