Γιατί προκάλεσε σύγχυση η ανακοίνωση του Marvel's Blade των Arkane και Bethesda;

Φαίνεται πως υπάρχει μια απόσταση μεταξύ της Arkane και του Xbox
09 Δεκεμβρίου 2023 14:00
Γιατί προκάλεσε σύγχυση η ανακοίνωση του Marvel's Blade των Arkane και Bethesda;

Μια από τις πιο αναπάντεχες ανακοινώσεις των The Game Awards 2023 ήταν ααμφίβολα το Marvel's Blade δια χειρός της Arkane Lyon και της Bethesda, με ένα teaser trailer που έδωσε και μια γεύση από το εικαστικό στο οποίο θα κινείται ο τίτλος και θυμίζει κάτι από "Into the Spider-Verse". 

Τα τελευταία 24ωρα έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση στους fans της Marvel και του Blade σχετικά με το νέο πολυαναμενόμενο παιχνίδι, μιας και στο τέλος του trailer απουσίαζαν οι πλατφόρμες κυκλοφορίας, κάτι που παραξένεψε πολλούς. 

Η κίνηση αυτή έγειρε περισσότερες υποψίες μιας και η Arkane Studios είναι κομμάτι της Bethesda και άρα της Microsoft, κάτι που μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις κονσόλες του Xbox. Ωστόσο, η Microsoft που δεν ντρέπεται ποτέ να βάλει τη στάμπα του "Xbox Exclusive" σε διαφημίσεις προϊόντων και παιχνιδιών, όπως έχει κάνει με άλλα first-party και third party χρονικές αποκλειστικότητες, τώρα λάμπει δια της απουσίας της. 

Σε μια κανονική αποκάλυψή του δηλαδή τα λογότυπα του Xbox και του Xbox Game Pass θα ήταν φάτσα-φόρα στην κάρτα που κλείνει το trailer. Τι συμβαίνει όμως; Το βασικό που πρέπει να γνωρίζουμε για το Blade παιχνίδι της Arkane Lyon έιναι πως μόλις ξεκίνησε η ανάπτυξή του, κάτι που σημαίνει ότι απέχει πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να κυκλοφορήσει κανονικά.

Δύο ενδεχόμενα παίζουν για την έλλειψη αναφοράς πλατφόρμας: Ένα ενδεχόμενο λέει πως η Microsoft με τη Marvel Games/Disney δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα σε κάποια αποκλειστικότητά του. Το άλλο ενδεχόμενο είναι πως επειδή αργεί πολύ ακόμη, θα κυκλοφορήσει στο επόμενης γενιάς Xbox, το οποίο γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στα σκαριά και θα κυκλοφορήσει σε μερικά χρόνια από τώρα, αν κρίνουμε από τις διαρροές της Microsoft. Για αυτό και η έλλειψη του λογότυπου των Xbox Series X|S. 

Αυτή είναι η επίσημη περιγραφή που έδωσε η Arkane: "Στο Blade της Marvel, ο Eric Brooks είναι ο θρυλικός Daywalker, μισός άνθρωπος, μισός βρικόλακας, διχασμένος ανάμεσα στη θερμή κοινωνία των ζωντανών και την ορμητική δύναμη των απέθαντων. Από την Bethesda και την Arkane Lyon, το στούντιο που σας έφερε το Dishonored και το "DEATHLOOP", το Marvel's Blade είναι ένα ώριμο, single-player, παιχνίδι τρίτου προσώπου που διαδραματίζεται στην καρδιά του Παρισιού και βρίσκεται τώρα υπό ανάπτυξη σε συνεργασία με τη Marvel Games."

Η ανάπτυξή του μόλις ξεκίνησε σύμφωνα με την Bethesda επομένως, απέχει πολλά χρόνια ακόμη μέχρι να κυκλοφορήσει και έτσι δεν γνωρίζουμε ούτε τις πλατφόρμες, ούτε και την χρονιά κυκλοφορίας του Marvel's Blade.