PS6 και Xbox Series X 2: Επίσημο έγγραφο αποκαλύπτει πότε αναμένονται

Σύμφωνα με τα έγγραφα της δικαστικής διαμάχης FTC-Microsoft
22 Ιουνίου 2023 21:16
PS6 και Xbox Series X 2: Επίσημο έγγραφο αποκαλύπτει πότε αναμένονται

Τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο της δίκης μεταξύ Microsoft και FTC αποκαλύπτουν τη χρονιά που αναμένεται να λανσαριστούν οι επόμενες κονσόλες των Sony και Microsoft. Στη δήλωση που κάνει η Microsoft μέσα από τα εν λόγω έγγραφα λέγεται ότι "η αναμενόμενη περίοδος έναρξης" της επόμενης γενιάς κονσολών είναι το 2028. Πρόκειται για μια δήλωση που έρχεται να προστεθεί και να επιβεβαιώσει παλιότερη αναφορά της Sony ότι οι επόμενες κονσόλες δε θα λανσαριστούν μέχρι το 2027. 

Έτσι, λοιπόν, το PlayStation 6 και το Xbox Series X2 (ή όπως αλλιώς θα λέγεται το επόμενο Xbox) θα λανσαριστούν εντός του 2028, εφόσον οι εκτιμήσεις των δύο μεγάλων εταιριών του gaming πέσουν μέσα. Η αναφορά για την επόμενη γενιά κονσολών έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης της Microsoft για την 10ετής δέσμευσή της απέναντι στη Sony που προβλέπει την κυκλοφορία όλων των Call of Duty τίτλων στην PlayStation πλατφόρμα, εφόσον η εξαγορά της Activision-Blizzard επικυρωθεί. 

Χαρακτηριστικά στο δικαστικό έγγραφο η Microsoft αναφέρει: "Η διάρκεια αυτή θα υπερβαίνει σε κάθε περίπτωση την αναμενόμενη περίοδο έναρξης της επόμενης γενιάς κονσολών (το 2028). Έτσι, το Call of Duty θα κυκλοφορεί στις μεταγενέστερες κονσόλες του PlayStation, εφόσον λανσαριστεί μία κατά τη διάρκεια της διάρκειας της συμφωνίας. Η συμφωνία θα διασφαλίσει επίσης ότι τα παιχνίδια της κονσόλας Call of Duty θα προσφέρονται στο PlayStation με την ίδια ποιότητα με αυτή του Xbox".

Αυτές οι αναφορές στα έγγραφα δεν αποτελούν μια επίσημη ανακοίνωση, παρά μια δημοσίευση των μελλοντικών σχεδίων της Microsoft και της Sony για το πότε στοχεύουν να διαθέσουν τους διαδόχους των PS5 και Xbox Series X|S. 

Για την ιστορία τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S κυκλοφόρησαν το 2020, εν μέσω της πανδημίας αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στα αποθέματα, αν και τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Οι προκάτοχοί τους, τα PlayStation 4 και Xbox One κυκλοφόρησαν το 2013. Αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα τότε τα PS5/Xbox Series θα διανύσουν ένα κύκλο ζωής 8 ετών, όπως έγινε με τις προηγούμενες γενιές.