Xbox: «Θέλουμε τα παιχνίδια και τις συνδρομές μας στις PlayStation και Nintendo κονσόλες»

Νέες ενδιαφέρουσες δηλώσεις
30 Νοεμβρίου 2023 15:43
Xbox: «Θέλουμε τα παιχνίδια και τις συνδρομές μας στις PlayStation και Nintendo κονσόλες»

Από τα μέσα της γενιάς του Xbox One, η στρατηγική της Microsoft για το gaming τμήμα της άλλαξε ριζικά. Συγκεκριμένα, η εταιρία ξεκίνησε να φέρνει τα παιχνίδια της και στο PC, ενώ λίγο αργότερα καθιέρωσε και τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass που σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο προσφέρει και τη δυνατότητα cloud gaming σε τηλεοράσεις και κινητά, χωρίς να χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να έχει κονσόλα. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να αποκαλύπτει δημοσίως πόσες Xbox κονσόλες πουλά, επισημαίνοντας πως το στατιστικό που κρίνει την επιτυχία του οικοσυστήματος είναι οι μηνιαία ενεργοί παίκτες.

Τώρα, μια σχετική και άκρως ενδιαφέρουσα δήλωση ήρθε να κάνει ο γενικός οικονομικός διευθυντής και εταιρικός αντιπρόεδρος οικονομικών και λειτουργιών του Xbox, Tim Stuart. Ειδικότερα, μιλώντας σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Wells Fargo TMT Summit, το υψηλόβαθμο στέλεχος αναφέρθηκε σε θέματα όπως η AI και η εξαγορά της Activision Blizzard, αλλά αυτό που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα ήταν οι δηλώσεις του για το γενικότερο στόχο του Xbox.

Αναλυτικότερα το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε:

Η αποστολή του Xbox είναι να μεταφέρει τις first-party εμπειρίες του και τις συνδρομητικές του υπηρεσίες σε κάθε οθόνη που μπορεί να παίξει παιχνίδια. Αυτό σημαίνει στις έξυπνες τηλεοράσεις. Αυτό σημαίνει στα κινητά. Αυτό σημαίνει ακόμη και σε πλατφόρμες που θα θεωρούσαμε ανταγωνιστές στο παρελθόν, όπως το PlayStation και η Nintendo. Βρισκόμαστε και στο GeForce Now της Nvidia, τη συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών της.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει διάφορα παιχνίδια της στο Nintendo Switch, όπως το Minecraft Legends, το remaster του GoldenEye 007 και τα δύο Ori. Από την άλλη, στο PlayStation έχουν έρθει τα remasters των Quake, Quake II και Doom 64, καθώς και το πρόσφατο Minecraft Legends.

Τώρα, χάρη στην απόκτηση της Activision Blizzard, η Microsoft έχει στην κατοχή της και μερικά από τα εμπορικότερα multiplatform παιχνίδια όλων των εποχών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Call of Duty, που όπως γνωρίζουμε θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στο PlayStation.