Θα έρθει sequel για το λατρεμένο NieR: Automata

Απλά θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή
27 Νοεμβρίου 2023 14:08
Θα έρθει sequel για το λατρεμένο NieR: Automata

Ευχάριστα νέα για τους fans του NieR, αφού όπως επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, η σειρά πρόκειται να συνεχιστεί.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο παραγωγός του franchise, Yosuke Saito παραχώρησε μια ομιλία στο κορεατικό σόου G-STAR 2023, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στην παραγωγή του NieR: Automata. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ιαπωνικό μέσο 4Gamer.net, σε αυτή ξεκαθάρισε πως όσο ο director Yoko Taro «είναι ζωντανός», θα κυκλοφορούν νέα NieR παιχνίδια.

Αυτή τη στιγμή βέβαια το δίδυμο εργάζεται πάνω σε ένα άλλο ξεχωριστό project, το οποίο ανέφερε πως αναμένεται να αποκαλυφθεί κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει πως το sequel έρχεται, αλλά θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή, όσο ο Taro και ο Saito εργάζονται στο νέο αυτό project που θα ανήκει σε διαφορετικό IP.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το NieR: Automata έκανε αρχικά το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2017 για το PS4 και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια εκείνης της χρονιάς, καταφέρνοντας να κατακτήσει βραβεία στα The Game Awards 2017, Japan Game Awards, D.I.C.E. Awards και Game Developers Choice Awards. Η ιστορία του ακολουθεί δύο ανδροειδή ονόματι 2B και 9S, καθώς εξερευνούν τα απομεινάρια του ανθρώπινου πολιτισμού. Ένα χρόνο αργότερα το παιχνίδι κυκλοφόρησε και για το Xbox One, ενώ φέτος τον Οκτώβριο έφτασε επιτέλους και στο Nintendo Switch.

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς βέβαια είναι το NieR Replicant ver.1.22474487139 που κυκλοφόρησε για τα PS4, Xbox One και PC τον Απρίλιο του 2021. Έχουμε να κάνουμε με ένα remaster του αρχικού NieR που είχε κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές μορφές το 2010. Η PS3 έκδοση ονομαζόταν Nier Replicant, με έναν νεότερο κεντρικό πρωταγωνιστή. Ήταν η κεντρική έκδοση και σε αυτή βασίζεται τώρα και το επερχόμενο remaster. Από την άλλη, η έκδοση του Xbox 360 ονομαζόταν NieR: Gestalt και είχε έναν μεγαλύτερο κεντρικό πρωταγωνιστή. Το παιχνίδι μεταφέρει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν το NieR: Automata, χωρίς να αποτελεί ωστόσο άμεσο prequel, μιας και τα δύο παιχνίδια δε συνδέονται τόσο στενά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχικός τίτλος δεν κυκλοφόρησε ποτέ εκτός Ιαπωνίας.

Παράλληλα, στις αρχές της χρονιάς έφτασε και το NieR: Automata Ver1.1a, μια anime προσαρμογή του λατρεμένου παιχνιδιού.