Είναι 2023 και το Read Dead Redemption 2 γράφει ξανά ιστορία με νέο ρεκόρ όλων των εποχών

Νέο επίτευγμα για τον τίτλο της Rockstar Games
26 Νοεμβρίου 2023 11:38
Είναι 2023 και το Read Dead Redemption 2 γράφει ξανά ιστορία με νέο ρεκόρ όλων των εποχών

Κι όμως, ακόμη και τόσα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Read Dead Redemption 2 εξακολουθεί να τραβά την προσοχή των gamers και μόλις έσπασε το ατομικό του ρεκόρ όλων των εποχών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στο πλαίσιο των Black Friday 2023 εκπτώσεων του Steam, η PC έκδοση του παιχνιδιού πωλούνταν και ακόμη είναι διαθέσιμη έναντι €19,79, αντί για €59,99 που κοστίζει κανονικά. Σε αυτή την τιμή λοιπόν, χιλιάδες νέοι παίκτες αποφάσισαν να επενδύσουν το χρόνο και τα χρήματά τους και το αποτέλεσμα ήταν ένα νέο engagement ρεκόρ.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα στατιστικών SteamDB, χτες, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 73 χιλιάδες παίκτες έπαιζαν ταυτόχρονα Red Dead Redemption 2 στο Steam. Για την ακρίβεια το νέο ρεκόρ είναι οι 73,318 παίκτες, ξεπερνώντας σημαντικά το προηγούμενο των 70,914 που είχε επιτευχθεί στις19 Ιανουαρίου του 2023.

Για την ιστορία, το Red Dead Redemption 2 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018 για το PS4 και το Xbox One και το Νοέμβριο του επόμενου έτους έφτασε εν τέλει και στο PC. Εδώ και χρόνια, η κοινότητα ζητά και μια next-gen έκδοση για τα PS5 και Xbox Series X|S, όπως συνέβη με το GTA V, αλλά η Rockstar Games δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, στο αναλυτικό του review για το Unboxholics.com, ο Σάκης Καρπάς είχε αναφέρει:

To Red Dead Redemption 2 είναι από τα παιχνίδια που κρατάνε, τουλάχιστον μέσα μου, ζωντανή την αγάπη μου για αυτό το μέσο. Είναι ο λόγος που πιστεύω ακόμη στο single-player. Είναι ο λόγος που θέλω να ανοίξω την κονσόλα μου και να ταξιδέψω μόνος μου σε έναν κόσμο πολύ μακριά από τον «δικό μου». Είναι λόγος που ψάχνω, μαζεύω, διαβάζω, παίζω βιντεοπαιχνίδια. Γι’ αυτά τα παιχνίδια κύριοι αγαπάμε αυτό το χόμπι. Για αυτές τις εμπειρίες. Αν υπάρχουν δέκα κόκκινα κουμπιά στον εαυτό μου, αυτό το παιχνίδι πάτησε τα έντεκα από αυτά.