Το Steam θα σας αφήνει πλέον να κρύβεστε από τους φίλους σας

Για τα παιχνίδια που δεν πρέπει να μάθει κανείς ότι παίζετε
08 Νοεμβρίου 2023 14:43
Το Steam θα σας αφήνει πλέον να κρύβεστε από τους φίλους σας

Το Steam, η αγαπημένη πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών για πολλούς PC gamers, δοκιμάζει τώρα μια νέα λειτουργία που θα εκτιμηθεί από όσους επιθυμούν μεγαλύτερο έλεγχο στην ιδιωτικότητά τους ή που έχουν φτάσει στα άδυτα καταστήματος και έχουν στην κατοχή τους μερικά παιχνίδια για τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα…περήφανοι.

Μέχρι πρότινος, οι χρήστες του Steam ήταν σε θέση να βλέπουν τι παιχνίδια παίζουν και έχουν στην κατοχή τους οι φίλοι τους, στο πλαίσιο των πλούσιων κοινωνικών χαρακτηριστικών την πλατφόρμας. Ωστόσο, σύντομα οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν επιλεγμένα παιχνίδια από τους φίλους τους, μέσα από την επιλογή 'Mark as Private' που θα εμφανίζεται στο σχετικό dropdown menu με δεξί κλικ στο εκάστοτε παιχνίδι.

Η ανακάλυψη αυτού του νέου χαρακτηριστικού έγινε από τον χρήστη του X (πρώην Twitter) @thexpaw, ο οποίος μοιράστηκε ένα screenshot από την επιλογή στο μενού. Το pop-up που εμφανίζεται κρατώντας το ποντίκι πάνω από αυτή, δίνει την εξής εξήγηση: "Mark this game as private and hide it from any friends".

Η προσθήκη αυτή σίγουρα βοηθά στη καλύτερη διατήρηση της ιδιωτικότητας στον ιδιαίτερο κόσμο του gaming και πολλοί gamers που θέλουν να παίξουν και τα πιο…παράξενα παιχνίδια του Steam θα μπορούν πλέον να το κάνουν χωρίς να χρειάζονται δεύτερο εφεδρικό λογαριασμό.

Tags: