Απολύσεις στη Naughty Dog - Αβέβαιο το μέλλον του multiplayer The Last of Us τίτλου;

Ούτε η Naughty Dog γλιτώνει από τις μειώσεις προσωπικού
03 Οκτωβρίου 2023 20:15
Απολύσεις στη Naughty Dog - Αβέβαιο το μέλλον του multiplayer The Last of Us τίτλου;

Ούτε η τρανή Naughty Dog γλίτωσε από το κύμα απολύσεων που πλήττει διάφορες εταιρίες στην gaming βιομηχανία αλλά και στον τεχνολογικό κόσμο ευρύτερα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kotaku, το στούντιο ιδιοκτησίας Sony διαθέτει περί τα 400 άτομα προσωπικό και αναμένεται να απολύσει τουλάχιστον 25 εξ αυτών. 

Οι περισσότερο εξ αυτών είναι άτομα που εργάζονται στο τμήμα Quality Assurance (QA) και θα δουν τις συμβάσεις τους να διακόπτονται πρόωρα, ενώ τονίζεται στο ρεπορτάζ ότι κανένα προσωπικό πλήρους απασχόλησης δεν επηρεάζεται. 

Μάλιστα η Naughty Dog δε θα προσφέρει κάποιο πακέτο αποζημίωσης σε όσα άτομα χάσουν τις δουλειές τους, με το Kotaku να αναφέρει ότι θα εργαστούν στο στούντιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ λέγεται ότι υπάρχουν πιέσεις "εντός του στούντιο για να αποκρύψουν αυτά τα νέα". 

Αμφίβολο το μέλλον του spinoff τίτλου

Τα δυσάρεστα νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς αποκαλύπτεται ότι είναι αμφίβολο το μέλλον του multiplayer spinoff τίτλου του The Last of Us, ο οποίος τον Μάιο είχαμε μάθει ότι καθυστερεί η κυκλοφορία του. Το Kotaku αναφέρει ότι το project "κρέμεται από μια κλωστή" αν και δεν έχει "ακυρωθεί εντελώς". Εντός της Naughty Dog έχει "τεθεί υπό αμφισβήτηση η ποιότητα και η μακροβιότητα του εν λόγω spinoff, με αποτέλεσμα αν μείνει μια μικρή ομάδα ατόμων να εργάζεται σε αυτό όσο η εταιρία επανεξετάζει την κατεύθυνσή του"