Έρχεται νέο Xbox χειριστήριο με πολλές βελτιώσεις - Διέρρευσε φωτογραφία του

Δείτε πώς θα είναι και τα χαρακτηριστικά του χειριστηρίου με την κωδική ονομασία Sebile
19 Σεπτεμβρίου 2023 13:55
Έρχεται νέο Xbox χειριστήριο με πολλές βελτιώσεις - Διέρρευσε φωτογραφία του

Ανάμεσα στο κύμα της τεράστιας διαρροής των σχεδίων της Microsoft για το Xbox μέσα από δικαστικά έγγραφα που -μάλλον- δημοσιεύθηκαν κατά λάθος, υπήρξε και η αποκάλυψη ότι η εταιρία ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο χειριστήριο για την πλατφόρμα του Xbox. 

Το νέο αυτό χειριστήριο αναφέρεται με την κωδική ονομασία "Sebile" ή και ως Xbox Universal Controller και θα έχει ως στόχο να προσφέρει μια πιο διαδραστική και immersive εμπειρία χάρη στα νέα του χαρακτηριστικά. 

Συγκεκριμένα στο σχετικό slide του Xbox Universal Controller μαθαίνουμε ότι θα διαθέτει επιταχυνσιόμετρο, βελτιωμένη απτική ανάδραση και δόνηση, βελτιωμένη ανθεκτικότητα, εναλλάξιμη και επαναφορτιζόμενη μπαταρία, καθώς και modular μοχλούς. 

Η λίστα των νέων χαρακτηριστικό του νέου Xbox χειριστηρίου "Sebile" έχει ως εξής: 

  • Βελτιωμένη "απτική ανάδραση ακριβείας" με τη χρήση VCA (voice coil actuators), οι οποίοι λειτουργούν και ως ηχεία
  • Επιταχυνσιόμετρο, το οποίο προσθέτει επίσης τη λειτουργία "lift to wake", όπου θα σηκώνετε το χειριστήριο και αυτό θα ανοίγει και θα συνδέεται αυτόματα.
  • Modular μοχλούς
  • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί
  • Πιο αθόρυβα κουμπιά και μοχλούς
  • Xbox Wireless 2 και υποστήριξη Bluetooth 5.2

Ακόμη θα είναι κατασκευασμένο από περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και λιγότερη ρικίνη, ώστε να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Θα γίνει επίσης διαθέσιμο στο Xbox Design Lab ώστε οι ενδιαφερόμενοι να το παραμετροποιήσουν και να το ντύσουν με δικές τους αποχρώσεις, ενώ θα ακολουθήσουν ειδικές και συλλεκτικές του εκδόσεις. 

Το "Sebile" χειριστήριο φαίνεται πως θα συνοδεύσει τις κονσόλες "Brooklin" και "Ellewood", που είναι οι κωδικές ονομασίες των ανανεωμένων Xbox Series X και Series S αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα η ανακοίνωσή του θα γίνει εντός του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2024 της Microsoft, με το πλάνο να αναφέρει πως θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Μαίου του 2024.