Xbox: Αποκαλύφθηκε η χρονιά που θα έρθουν οι νέες κονσόλες της Microsoft

Ζουμερές αποκαλύψεις για τους διαδόχους των Xbox Series X|S
19 Σεπτεμβρίου 2023 01:38
Xbox: Αποκαλύφθηκε η χρονιά που θα έρθουν οι νέες κονσόλες της Microsoft

Φαίνεται πως τα πλάνα της Microsoft για τις κονσόλες που θα διαδεχθούν τα Xbox Series X και Xbox Series S αποκαλύφθηκαν από μερικά δικαστικά έγγραφα από την μάχη της με την FTC. 

Τα εν λόγω αποκαλυπτικά έγγραφα φέρνει στο φως το Axios και μεταφέρει ότι η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα επόμενα Xbox μέχρι το 2028. Και αναφερόμαστε σε αυτά στον πληθυντικό καθώς τα σχέδιά της θα περιλαμβάνουν και πάλι δύο μοντέλα με διαφορετικά specs, αποδεικνύοντας ότι η τακτική Series X|S δούλεψε για την Microsoft. 

Η αναφορά αυτού του πλάνου περί λανσαρίσματος νέων Xbox κονσολών εντός του 2028, είχε αναφερθεί πρώτη φορά σε ένα meeting υψηλόβαθμων στελεχών της Microsoft, τον Μάιο του 2022, με παρόντες τους Satya Nadella (CEO), Amy Hood (CFO) και Phil Spencer (επικεφαλής Xbox Gaming), μεταξύ άλλων. Τα λεγόμενά τους, σύμφωνα με το Axios, απομαγνητοφωνήθηκαν χωρίς να πιστεύουν οι παρευρισκόμενοι ότι θα δημοσιευθούν ποτέ. 

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Kevin Gammill είχε αναφέρει τα εξής: "Έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτό το ταξίδι με το Xbox One και το Xbox One X και το συνεχίζουμε με το Series S | X. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο ευέλικτοι για να προχωρήσουμε με την Gen 10, αλλά και να παρέχουμε τη δυνατότητα στους δημιουργούς να εκμεταλλευτούν τις μοναδικές δυνατότητες του hardware".

Εάν η Microsoft σκοπεύει να λανσάρει την επόμενη γενιά της το 2028, τότε αυτό σημαίνει ότι η 9η γενιά κονσολών θα είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη από αυτή των PS4/ Xbox One που κράτησε 7 χρόνια. 

Σε συνέντευξή του ο Phil Spencer στο πλαίσιο της Gamescom 2023 είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στον κύκλο ζωής των Xbox Series X|S λέγοντας επίσης ότι δε θα κυκλοφορήσει  mid-gen ανανεωμένη κονσόλα τύπου One X.