Phil Spencer: Το Xbox Series X τώρα ξεκινάει ουσιαστικά τον κύκλο ζωής του

Τα όσα είπε για τον κύκλο ζωής της βασικής κονσόλας του Xbox στο πλαίσιο της Gamescom 2023
24 Αυγούστου 2023 21:15
Phil Spencer: Το Xbox Series X τώρα ξεκινάει ουσιαστικά τον κύκλο ζωής του

Στο πλαίσιο της Gamescom 2023, ο Phil Spencer παραχώρησε μια συνέντευξη στο IGN εφ'όλης της ύλης όπου μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Ανάμεσά τους όμως αναφέρθηκε στον κύκλο ζωής του Xbox Series X και που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δίνοντας το σύνθημα πως...τώρα πρακτικά ξεκινάει για διάφορους λόγους

Ο επικεφαλής του Xbox βλέπει πως οι Xbox Series X και Series S κονσόλες τώρα ξεκινάνε τον κύκλο ζωής τους καθώς βρίσκονται "στο τέλος της αρχής τους", λόγω του ότι η πανδημία και τα προβλήματα ανεφοδιασμού της αλυσίδας παραγωγής που προκάλεσε επιμήκυναν -θέλοντας και μη- το λανσάρισμά τους. 

"Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής. Νομίζω ότι τα προβλήματα εφοδιασμού από νωρίς επιμήκυναν σε κάποιο βαθμό το ξεκίνημα, τόσο όσον αφορά το κόστος όσο και τη διαθεσιμότητα", δήλωσε ο Spencer στο IGN.

"Νομίζω ότι από τη σκοπιά των developers, όχι μόνο από εμάς αλλά και από τρίτους, μόλις τώρα αρχίζετε να βλέπετε το κύμα των παιχνιδιών που επιβραδύνθηκαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής του COVID να αρχίζουν τώρα να κυκλοφορούν. Υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια που έρχονται αυτή τη στιγμή, που αρχίζουμε να ξεπερνάμε την αρχή αυτής της γενιάς και ελπίζουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ως κάτοχοι μιας κονσόλας, έχουμε παιχνίδια που εκμεταλλεύονται πλήρως το υλικό και είναι σπουδαία παιχνίδια για να πάει ο κόσμος να παίξει".

Οι τελευταίες τρεις γενιές κονσολών είχαν έναν κύκλο ζωής μεταξύ 5 έως 7 χρόνια, ενώ στην προηγούμενη γενιά συστηθήκαμε στις mid-gen κονσόλες που φρεσκάρουν τις ήδη υπάρχουσες, με την αρχή να γίνεται με τα PS4 Pro και Xbox One X. 

Στο κομμάτι του εάν η Microsoft σκέφτεται να κάνει κάτι τέτοιο με τα Series X|S και να φέρει αναβαθμισμένες βερσιόν τους, ο Phil Spencer μίλησε με τρόπο που αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο

"Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε τους προγραμματιστές να εγκλιματιστούν με αυτό το hardware και να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Αλλά όσον αφορά τον υψηλότερο ρυθμό καρέ, την μεγαλύτερη ανάλυση, απλά κοιτάζω τι συμβαίνει στα PC με τις high-end GPUs και τις high-end CPUs, και δεν είναι πάντα μόνο ο αριθμός των pixel ή η ανάλυση καρέ. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβάλλουν στο τι κάνει ένα παιχνίδι να μοιάζει και να φαίνεται υπέροχο και έχουμε πολλά περιθώρια ως βιομηχανία σε αυτό το σημείο".