The Elder Scrolls 6: Έγγραφα αποκαλύπτουν αν θα έρθει τελικά και στο PS5

Δεν αποτελεί έκπληξη που θα αργήσει τόσο πολύ
18 Σεπτεμβρίου 2023 19:09
The Elder Scrolls 6: Έγγραφα αποκαλύπτουν αν θα έρθει τελικά και στο PS5

Νέα έγγραφα από την δικαστική διαμάχη της Microsoft με την FTC ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τα πλάνα της εταιρίας για το τεράστιο και πολυαναμενόμενο παιχνίδι που λέγεται The Elder Scrolls 6

Τα έγγραφα φέρνει στο φως ο γνωστός ρεπόρτερ Stephen Totilo, χάρη στα οποία μαθαίνουμε εάν θα είναι αποκλειστικό ή όχι στην πλατφόρμα του Xbox αλλά και το παράθυρο κυκλοφορίας στο οποίο αναμένεται να το παραδώσει η Bethesda. 

Συγκεκριμένα, το ειδικό πινακάκι της Microsoft δείχνει πως το The Elder Scrolls 6 θα κυκλοφορήσει στην καλύτερη περίπτωση το 2026 αλλιώς σε αργότερη ημερομηνία, κάτι που έρχεται να δέσει με προηγούμενες φήμες που θέλουν το γιγαντιαίο RPG παιχνίδι της Bethesda να απέχει πολλά χρόνια ακόμη από την κυκλοφορία του. 

Υπάρχει άλλη μια ένδειξη ότι το The Elder Scrolls θα είναι αποκλειστικό στο Xbox και δε θα έρθει στο PlayStation 5 (ή γενικότερα στην πλατφόρμα του PlayStation), καθώς η καταχώρησή του δείχνει πως αναπτύσσεται μόνο για Xbox και PC. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η εξαγορά της ZeniMax (μητρικής εταιρίας της Bethesda) από την Microsoft προκάλεσε ήδη την αποκλειστική διάθεση του Starfield στο Xbox και το PC. 

Τα παραπάνω έγγραφα όμως αντιτίθενται στα λεγόμενα του Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, ο οποίος στο πλαίσιο της δίκης με την FTC είχε δηλώσει ότι το Elder Scrolls 6 απέχει τουλάχιστον 5 χρόνια από την κυκλοφορία -δηλαδή το 2028 στην καλύτερη περίπτωση. Επίσης, είχε αφήσει ασαφές το ενδεχόμενο της αποκλειστικότητάς του στο Xbox. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε άλλο έγγραφο, έχει κρυφτεί ως απόρρητη η ημερομηνία του τίτλου καθώς αναφέρει τα εξής: "Το Elder Scrolls VI, που είναι απίθανο να κυκλοφορήσει για τα επόμενα (*ΑΠΟΡΡΗΤΟ*) μάλλον θα κυκλοφορήσει μόνο στα Xbox και PC.

Στα τέλη Αυγούστου ανακοινώθηκε από τον Pete Hines της Bethesda ότι η ανάπτυξη του διαδόχου του "Skyrim" πέρασε στο επόμενο στάδιο και βρίσκεται σε κανονική φάση ανάπτυξης.