Κάντε υπομονή, το The Elder Scrolls 6 αργεί πολλά χρόνια ακόμη!

Νέα εκτίμηση για την χρονιά κυκλοφορίας του
24 Ιουνίου 2023 11:13
Κάντε υπομονή, το The Elder Scrolls 6 αργεί πολλά χρόνια ακόμη!

Όπως φαίνεται, οι λάτρεις των RPGs της Bethesda θα πρέπει για αρκετά χρόνια να αρκεστούν στο Starfield, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες από τώρα. Συγκεκριμένα, παρόλο που το The Elder Scrolls VI είχε ανακοινωθεί πριν πέντε ολόκληρα χρόνια, στην μακρινή E3 2018, το παιχνίδι φαίνεται πως απέχει ακόμη τουλάχιστον άλλα τόσα χρόνια.

Ναι, το The Elder Scrolls 6 αναμένεται να έρθει το 2028 στην καλύτερη περίπτωση, ενώ δεν αποκλείεται να καταφθάσει το 2029 ή ίσως και ακόμη αργότερα. Αυτό σημαίνει πως θα έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια μεταξύ του πέμπτου και του έκτου κεφαλαίου της σειράς, αφού το The Elder Scrolls V: Skyrim είχε κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων το Νοέμβριο του 2011, για τα PS3, Xbox 360 και PC.

Οι νέες αυτές πληροφορίες για την χρονιά κυκλοφορίας του παιχνιδιού έρχονται από τον επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις για τη gaming βιομηχανία στο πλαίσιο της δικής για το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Activision Blizzard από το αμερικανικό FTC. Συγκεκριμένα, ο Spencer ρωτήθηκε για τις πλατφόρμες όπου θα κυκλοφορήσει το The Elder Scrolls 6, αποφεύγοντας να πει ξεκάθαρα αν θα είναι αποκλειστικότητα του Xbox.

Ειδικότερα, τόνισε:

Απέχει τόσο πολύ που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ποιες θα είναι οι πλατφόρμες… Μιλάμε για ένα παιχνίδι που είναι πέντε τουλάχιστον χρόνια μακριά.

Όσον αφορά το αν ο Spencer είχε κάνει δηλώσεις στο παρελθόν σχετικά με την αποκλειστική διάθεση του τίτλου στο Xbox, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft επισήμανε ότι δε θα θυμόταν ξεκάθαρα κάτι τέτοιο. Μάλιστα ανέφερε πως η εταιρία δεν ξέρει ακόμη ούτε σε ποιες Xbox πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει το The Elder Scrolls 6, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για παιχνίδι επόμενης γενιάς και όχι απαραιτήτως για τα Xbox Series X|S.