Stalker 2: Πήραν φωτιά τα γραφεία της GSC Game World

Ευτυχώς δεν υπήρχαν άνθρωποι τραυματίες
11 Σεπτεμβρίου 2023 16:59
Stalker 2: Πήραν φωτιά τα γραφεία της GSC Game World

Τα δυσάρεστα νέα για την GSC Game World συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, η ουκρανική ομάδα ανάπτυξης που είχε πέσει θύμα hacking, ενώ είναι αντιμέτωπη και με άλλες πρωτόγνωρες δυσκολίες εξαιτίας του πολέμου στη χώρα της, βίωσε τώρα μια ακόμη αναποδιά.

Ειδικότερα, μια φωτιά ξέσπασε στα γραφεία της GSC στην Πράγα αυτή την Πέμπτη, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματίες. Αρχικά, το γύρο του διαδικτύου έκαναν πληροφορίες πως οι “backup servers” της ομάδας καταστράφηκαν στη φωτιά, η οποία διέλυσε τον έναν από τους τρεις ορόφους που καταλάμβανε η GSC στο συγκεκριμένη κτήριο.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε εν μέρει ένα μέλος του στούντιο, που έγραψε στο επίσημο Discord:

Είναι αλήθεια. Ευτυχώς, κανένας από τους υπαλλήλους ή το προσωπικό του γραφείου δεν τραυματίστηκε στο ατύχημα. Την Πέμπτη ξέσπασε πυρκαγιά στα γραφεία μας στην Πράγα. Παρόλο που η πυρκαγιά σβήστηκε επιτυχώς, ένας από τους ορόφους των γραφείων μας χρειάζεται πλέον πλήρη αποκατάσταση. Περαιτέρω λεπτομέρειες για το ατύχημα εξακολουθούν να διερευνώνται.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για τις ερωτήσεις σας και για τα λόγια υποστήριξης που λαμβάνουμε.

Κανένα anomaly, ούτε καν ένα 'Burner', δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε την επιδίωξη του τελικού μας στόχου. Έχουμε αντιμετωπίσει και χειρότερα από αυτό στο παρελθόν. Όλα είναι ΟΚ.

Για την ιστορία, οι developers του Stalker 2: Heart of Chornobyl είχαν μεταφέρει τα γραφεία τους από την Ουκρανία στην Πράγα της Τσεχίας, όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Το άκρως αναμενόμενο παιχνίδι τους αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, μετά και την τελευταία του καθυστέρηση. Βέβαια, δε μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα επηρεαστεί η ανάπτυξη από το νέο αυτό συμβάν.

Το Stalker 2: Heart of Chornobyl βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα Xbox Series X|S.

Tags: