S.T.A.L.K.E.R. 2: Καθυστερεί ξανά αλλά τώρα μάθαμε πότε κυκλοφορεί τελικά

Μαζί με ένα νέο teaser για τον open world survival FPS τίτλος της ουκρανικής GSC Game World
16 Ιανουαρίου 2024 18:57
S.T.A.L.K.E.R. 2: Καθυστερεί ξανά αλλά τώρα μάθαμε πότε κυκλοφορεί τελικά

Ύστερα από τόσα χρόνια ανάπτυξης, αλλά και κακουχίες και τρομερές δυσκολίες που πέρασε η GSC Game World για να κάνει το STALKER 2 πραγματικότητα, τελικά έχουμε την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας, η οποία όμως ουσιαστικά είναι και μια ακόμη καθυστέρηση που λαμβάνει. 

Το ουκρανικό στούντιο ανάπτυξης είχε δηλώσει στην περασμένη Gamescom ότι θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, όμως τελικά αυτό το σχέδιο δεν ήταν εφικτό λόγω των ανάμεικτων αντιδράσεων που είχε λάβει από τον κόσμο που το δοκίμασε στην εν λόγω έκθεση. 

Όπως αναφέρει η GSC στο ανακοινωθέν της, η Gamescom 2023 ήταν η πρώτη φορά που η εταιρία μοιράστηκε δημόσια το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl με το κοινό. Ευχαρίστησε τους gamers που τους έδωσαν το αληθινό feedback είτε αρνητικό είτε θετικό και αποφάσισαν ότι κάποιοι τομείς έπρεπε να δουλευτούν. Έτσι, η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας που δίνει η GSC Game World είναι για τις 5 Σεπτεμβρίου του 2024 για τα PC και Xbox Series X|S, μια ανακοίνωση που τη συνόδευσε με ένα νέο teaser trailer στο οποίο φαίνεται και ο εκπληκτικός τεχνικός του τομέας χάρις την Unreal Engine 5

Παραδέχεται ότι από τεχνικής πλευράς το παιχνίδι χρειάζεται παραπάνω χρόνο, καθώς όπως αναφέρει: 

"Κατά τη διάρκεια αυτή της, πραγματικά απαιτητικής, διαδικασίας ανάπτυξης, καταλάβαμε ότι ο χρόνος ήταν το ζητούμενο για την ομάδα. Βλέποντας το εύρος της βελτίωσης και κατανοώντας ότι δεν μπορούμε να πιέσουμε την υπομονή σας πάρα πολύ, ήμασταν απόλυτα αφοσιωμένοι στην κυκλοφορία του παιχνιδιού μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2024 και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να τηρήσουμε το παράθυρο κυκλοφορίας. Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι στις αρχές του τρέχοντος έτους, εξακολουθούσαμε να γινόμαστε μάρτυρες ορισμένων τεχνικών ατελειών που κρατούν το S.T.A.L.K.E.R. 2 κάτω από τα αναμενόμενα στάνταρ για την τελική εμπειρία που περιμένουν οι fans μας. 

Αν και δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να κάνουμε μια ακόμη καθυστέρηση να ακούγεται λιγότερο μουντή, είπαμε να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με τους λόγους που μας οδήγησαν στην αναβολή του παιχνιδιού για χάρη ενός ακόμη κύκλου βελτίωσης.

Τέλος, η εταιρία ευχαρίστησε τους fans για την υπομονή τους σε όλο αυτό το ταξίδι και ανέφερε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε πολλά περισσότερα, όσο πλησιάζουμε και προς την κυκλοφορία του.

Το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl αναμένεται πλέον να κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου του 2024 για τα PC και τα Xbox Series X|S, ενώ θα είναι από την πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass.