Τύπος αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρο χρόνο για να τρολάρει 36 WoW παίκτες και να χάσουν τους χαρακτήρες τους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην κρίσιμη στιγμή ενός δύσκολου raid
30 Αυγούστου 2023 11:55
Τύπος αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρο χρόνο για να τρολάρει 36 WoW παίκτες και να χάσουν τους χαρακτήρες τους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια συγκλονιστική, εκνευριστική και για πολλούς στενάχωρη και απογοητευτική ανατροπή βίωσε τον περασμένο μήνα μια διαδικτυακή κοινότητα στο πασίγνωστο MMORPG της Blizzard, στο World of Warcraft. Συνοπτικά, η πισώπλατη μαχαιριά ενός παίκτης έκανε 36 μέλη ενός guild να χάσουν μια για πάντα τους χαρακτήρες τους. Η προδοσία χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο υπολογισμένες που έχουν συμβεί στο gaming τελευταία, αφού χρειάστηκε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος υπομονής!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ένας παίκτης με username "tinyviolin" εντάχθηκε σε ένα guild στο WoW και αφοσιώθηκε στο grinding στο hardcore mode του παιχνιδιού για να ετοιμαστεί για το final boss raid. Αυτό απαιτούσε προετοιμασία και γνωριμία με την ομάδα για σχεδόν ένα χρόνο για να εξοπλιστεί το guild για το απαιτητικό raid των "τεσσάρων καβαλάρηδων", ένα κατόρθωμα που λίγοι καταφέρνουν στο WoW.

Ωστόσο, όταν έφτασε η στιγμή της αλήθειας, ο tinyviolin, που έπαιζε ως tank, παρέκκλινε καθοριστικά από τη στρατηγική της ομάδας. Αντί να κάνει taunt έναν από τους καβαλάρηδες σε μια γωνία, όπως είναι η συνήθης πρακτική, τον οδήγησε επίτηδες ακριβώς πάνω στην ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα θανατηφόρο συνδυασμό debuffs από δύο καβαλάρηδες, που αποδεκάτισαν πάνω από τη μισή ομάδα του raid. Δεδομένης της φύσης του hardcore που δε συγχωρεί, συνολικά οι χαρακτήρες 36 μελών της ομάδας διαγράφηκαν για πάντα από την προδοσία του tinyviolin!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από την ένταξή του στο guild, ο tinyviolin ήταν γνωστό ότι είχε ένα ιστορικό ‘griefing’. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει παίκτες που χαλάνε σκόπιμα το παιχνίδι για τους άλλους. Παρά τη διαβόητη φήμη του όμως, το guild ήταν πεπεισμένο ότι ο tinyviolin είχε αλλάξει συμπεριφορά. Αυτή η εμπιστοσύνη αποδέχθηκε τελικά μοιραία όμως, όταν έφερε επίτηδες τον Zeliek σε λάθος γωνία, εξασφαλίζοντας ότι μια σειρά από Holy Wrath bolts θα επηρέαζε όλο το raid. Η κίνηση φυσικά δεν ήταν τυχαία, αφού ο tinyviolin έφτασε στο σημείο να ξανακάνει taunt το boss από έναν άλλο παίκτη, τον Legenz, για να το κρατήσει επίτηδες σε αυτή τη λάθος θέση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο της αποτυχημένης προσπάθειας που έχει κάνει το γύρο των social media, με πολλούς να αναγνωρίζουν πόσο υπομονετικός ήταν ο griefer που έκανε grinding έναν σχεδόν χρόνο για να χαλάσει το παιχνίδι για τους υπόλοιπους!