ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθυστερεί τελικά το STALKER 2: Heart of Chornobyl και χάνει το 2023

Η ουκρανική GSC Game World έβαλε τα δυνατά της αλλά αλλάζει την ημερομηνία του ραντεβού της
24 Αυγούστου 2023 00:54
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθυστερεί τελικά το STALKER 2: Heart of Chornobyl και χάνει το 2023

Τελικά, παρά τις ελπιδοφόρες δηλώσεις -προ μερικών ωρών- του Phil Spencer ότι "μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές" στο STALKER 2, έγινε γνωστό ότι το πολυαναμενόμενο survival open-world FPS καθυστερεί. 

Η πληροφορία έρχεται από το επίσημο site της εταιρίας ανάπτυξης GSC Game World και συγκεκριμένα μέσα από το ανανεωμένο fact sheet, το οποίο εντόπισε ο @Wario64 στο X/Twitter. Βάσει αυτού το STALKER 2: Heart of Chornobyl χάνει το ραντεβού του για το τέλος του 2023 και πλέον αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 σε Xbox Series X|S κονσόλες και PC. 

Στην ανακοίνωση στο κομμάτι της διανομής στο fact sheet του STALKER 2, η ουκρανική GSC Game World αναφέρει ότι έχουν ανοίξει τα preorders στο site της, αλλά και μέσα από τα Steam και GOG, παρόλο που θα είναι ένας Day One τίτλος στο Xbox Game Pass. Επίσης, οι retail εκδόσεις του θα διανεμηθούν μέσα από το επίσημο site. 

Κάποια επίσημη ανακοίνωση από τα social media της δοκιμασμένης από τον πόλεμο ουκρανικής ομάδας ανάπτυξης δεν έχει γίνει, μέχρι τουλάχιστον την ώρα γραφής του άρθρου. Πρόκειται για μια από τις πολλές φορές που έχει καθυστερήσει το μεγάλο sequel των S.T.A.L.K.E.R. παιχνιδιών από το 2018, αλλά και μετέπειτα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος στοίχησε κιόλας τη ζωή σε αρκετά μέλη της ομάδας ανάπτυξης, η οποία συνεχίζει να το αναπτύσσει κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες. 

Το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl αναμένεται πλέον εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 για τα PC και τα Xbox Series X|S, ενώ θα είναι από την πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass.