S.T.A.L.K.E.R. 2: Τι γίνεται με την κυκλοφορία του sequel; Ο Phil Spencer απαντά

Τα νεότερα τα μάθαμε από το booth του Xbox στη Gamescom 2023
23 Αυγούστου 2023 23:29
S.T.A.L.K.E.R. 2: Τι γίνεται με την κυκλοφορία του sequel; Ο Phil Spencer απαντά

Τι γίνεται με την κυκλοφορία του S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, αναρωτιέται η gaming κοινότητα και οι fans των Stalker τίτλων, αλλά την απάντηση είχε ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox. Άλλωστε ήταν παράξενο που έλειπε κάποιο σχετικό trailer ή κάποια ανακοίνωση από το Opening Night Live σόου του Geoff Keighley, την ώρα που είναι playable στο Xbox booth της φετινής Gamescom. 

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το GamesRadar, το αφεντικό του Xbox στα εγκαίνια του booth της πράσινης πλατφόρμας στο πλαίσιο της Gamescom 2023 έδωσε και μια ενημέρωση για την κατάσταση και την πρόοδο της ανάπτυξης του sequel, που αναπτύσσει η GSC Game World, με τα νέα να είναι ενθαρρυντικά

Ούτε λίγο ούτε πολύ, o Spencer είπε ότι η ουκρανική ομάδα ανάπτυξης βάζει τις τελικές πινελιές στο STALKER 2. "Ένα παιχνίδι που το έχω κοντά στην καρδιά μου είναι Stalker 2 και η ομάδα του και όλα όσα έχουν να αντιμετωπίσουν. Έχουν ένα playable παιχνίδι στην έκθεση και κυριολεκτικά κατεβάζουν ένα build του όσο κάθομαι εδώ, προσπαθώντας να βάλουν τις τελευταίες πινελιές στο παιχνίδι. Πόσο απίθανη είναι η ιστορία τους." είπε ο Spencer χαρακτηριστικά. 

Ο τίτλος έχει καθυστερήσει αρκετές φορές και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η επίσημη θέση είναι ότι θα έρθει κάποια στιγμή εντός του 2023. 

Μέσω μιας πρόσφατης διαρροής είχε δοθεί μια πιθανή ημερομηνία ότι το  S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl θα κυκλοφορήσει τη 1η Δεκεμβρίου του 2023 σε Xbox Series X|S και PC, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα.