GTA 5 και Black Ops 2 σάρωσαν σε πωλήσεις τον Ιούλιο λες και ζούμε στο 2013

Ενώ το PS5 ήταν η κονσόλα που κυριάρχησε
14 Αυγούστου 2023 17:02
GTA 5 και Black Ops 2 σάρωσαν σε πωλήσεις τον Ιούλιο λες και ζούμε στο 2013

10 χρόνια μετά το ντεμπούτο του GTA V το 2013 και 11 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Call of Duty: Black Ops 2, οι δύο τίτλοι βρέθηκαν ξανά στις κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων της gaming βιομηχανίας, όσον αφορά την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ναι, όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο Ιούλιος αποδείχθηκε ένας πολύ ιδιαίτερος μήνας, με τις πωλήσεις να επηρεάζονται σημαντικά από τις καμπάνιες εκπτώσεων των διαφόρων πλατφορμών. Αναλυτικότερα, τα Call of Duty: Modern Warfare 2 και Call of Duty: Black Ops 2 ήταν δύο από τα εμπορικότερα παιχνίδια του μήνα, χάρη στην επισκευή των servers στις Xbox κονσόλες από τη Microsoft και την υποστήριξη των παιχνιδιών από το Backwards Compatibility.

Παράλληλα, τα παιχνίδια ήταν διαθέσιμα σε έκπτωση, κάτι που βοήθησε δραματικά και τα Grand Theft Auto 5 και Red Dead Redemption 2 που κατέλαβαν τις θέσεις δύο και τρία αντίστοιχα στα charts. Συνολικά, μέσα στο φετινό Ιούλιο πουλήθηκαν 31% περισσότερα παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με πέρυσι.

Όσον αφορά το hardware, το PlayStation 5 παρέμεινε στην κορυφή. Ήταν η κονσόλα που αγόρασαν οι περισσότεροι στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στον Ιούλιο, με αύξηση 68% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ίδιο δεν ισχύει ωστόσο και για τα Xbox Series X|S τα οποία κατέλαβαν την τρίτη θέση, με 12% μειωμένες πωλήσεις σε σχέση με τον Ιούνιο. Μέχρι στιγμής το 2023, οι πωλήσεις του Xbox είναι αντιθέτως μειωμένες κατά 22.8% σε σχέση με πέρυσι. Στη δεύτερη θέση του Ιουλίου για την εν λόγω αγορά βρέθηκε το Nintendo Switch, οι πωλήσεις του οποίου κατηφόρισαν επίσης κατά 15% σε σχέση με τον Ιούνιο.

Ακολουθούν οι δέκα εμπορικότεροι τίτλοι του Ιουλίου για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις retail όσο και τις digital πωλήσεις.

  1. FIFA 23
  2. Grand Theft Auto 5
  3. Red Dead Redemption 2
  4. Call of Duty: Black Ops 2
  5. Call of Duty: Modern Warfare 2 – 2009 Edition
  6. Hogwarts Legacy
  7. F123
  8. Minecraft
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2 – 2022 Edition
  10. Diablo 4