Death Stranding 2: Ο Hideo Kojima εξηγεί γιατί έγραψε από την αρχή το σενάριο

Και ο βασικός λόγος ήταν οι επιπτώσεις της πανδημίας
03 Αυγούστου 2023 23:44
Death Stranding 2: Ο Hideo Kojima εξηγεί γιατί έγραψε από την αρχή το σενάριο

Όταν πρωτοανακοινώθηκε το Death Stranding 2 στη σκηνή των The Game Awards 2022, είχαμε μάθει πως ο Hideo Kojima αναγκάστηκε να ξαναγράψει το σενάριο από την αρχή, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. 

Σε μια νέα συνέντευξή του στο ιαπωνικό μέσο Natalie, η οποία μεταφράστηκε από τα ιαπωνικά στα αγγλικά από το VGC, εξήγησε λεπτομερώς γιατί επέλεξε να γράψει το σενάριο του Death Stranding 2 από το μηδέν ενώ είχε ήδη σκεφτεί ένα πλάνο για το πώς θα ήταν το sequel. 

"Πριν χτυπήσει η πανδημία, είχα ήδη σχεδιάσει το αφήγημα του Death Stranding 2." αναφέρει ο Kojima με την ρεπόρτερ να του λέει "Μισό λεπτό, τι; Μα το Death Stranding βγήκε ακριβώς λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του Covid-19. Είχα την εντύπωση ότι η πλοκή του Death Stranding 2 θα αναπτυσσόταν με την πανδημία κατά νου.

Και σε αυτό το σημείο ο Kojima εξήγησε περαιτέρω το σκεπτικό του λέγοντας: "Όχι ακριβώς. Ωστόσο όταν η πανδημία όντως χτύπησε, μας οδήγησε στο να κάνουμε μια ολική αναδιάρθρωση του σεναρίου. Στο πρώτο Death Stranding υπερασπιστήκαμε την πράξης της σύνδεσης. Όμως όσο η πανδημία έπαιρνε διαστάσεις, οι ψηφιακές συνδέσεις, όπως η εξ'αποστάσεως εργασία αποκτούσαν σημαντική θέση. Συνειδητοποίησα επίσης ότι οι ψηφιακές συνδέσεις από μόνες τους δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανθρώπινες ανάγκες. Εκ φύσεως είμαστε εξερευνητές." 

Το highlight της δήλωσής του είναι σε αυτό το σημείο που αναφέρει:

"Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε την απομόνωση και τη διαίρεση και ο κόσμος υφίσταται σημαντικές μεταβολές. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στην προ-πανδημίας πραγματικότητά μας, οπότε έπρεπε να επανεκτιμήσουμε την έννοια της "σύνδεσης".

Στο Death Stranding 2, η ερμηνεία της έννοιας "σύνδεση" εξελίσσεται. Θα παρατηρήσετε, στο τέλος του teaser trailer, ένα μήνυμα που λέει 'Should We Have Connected? Αυτή είναι η ουσία αυτού που προσπαθούμε να εκφράσουμε στη συνέχεια".

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κυκλοφορήσει ένα leak που αποκάλυπτε ότι το Death Stranding 2 θα κυκλοφορήσει εντός του 2024, αν και κάτι τέτοιο επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τo PlayStation. To Death Stranding 2 βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για το PlayStation 5, κάνοντας για άλλη μια φορά χρήση της εντυπωσιακής Decima μηχανής γραφικών.