ΦΗΜΗ: Η Bethesda ετοιμάζει remake ενός λατρεμένου Elder Scrolls

Και η κυκλοφορία του είναι σχετικά κοντά
31 Ιουλίου 2023 11:59
ΦΗΜΗ: Η Bethesda ετοιμάζει remake ενός λατρεμένου Elder Scrolls

Όπως φαίνεται, οι fans των Elder Scrolls δε θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το έκτο κεφάλαιο, η ανάπτυξη του οποίου αναμένεται να αρχίσει να αποκτά μομέντουμ μετά την κυκλοφορία του Starfield, για την medieval-fantasy RPG δόση τους. Σύμφωνα με μια νέα φήμη που έφερε στην επιφάνεια του μέσο xfire.com, η Bethesda ετοιμάζει remake ή remaster ενός λατρεμένου κεφαλαίου της σειράς.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η publishing εταιρία του Xbox συνεργάζεται με την Virtuos Games, μια ομάδα ανάπτυξης που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους projects και εργάζεται μεταξύ άλλων και στην επιστροφή του Metal Gear Solid 3. Η Bethesda, λοιπόν, έχει αναθέσει στο συγκεκριμένο στούντιο ένα remake/remaster του λατρεμένου The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Η αποκάλυψη έγινε μέσα από το r/GamingLeaksAndRumours subbredit, από έναν πρώην υπάλληλο της Virtuos, τα στοιχεία του οποίου επαλήθευσαν οι moderators. Βέβαια, πλέον, τόσο η σχετική ανάρτηση όσο και ο λογαριασμός του χρήστη έχουν διαγραφεί, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να βρείτε ένα screenshot παρακάτω.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη διαρροή, η Virtuos Games εργάζεται αυτή την περίοδο σε πέντε projects, μεταξύ των οποίων το μεγαλύτερο με διαφορά είναι αυτό που φέρει την κωδική ονομασία "Altar". Το παιχνίδι περιγράφεται ως ένα "remaster/remake of Oblivion", με την ομάδα ανάπτυξης να δουλεύει σε ένα σύστημα ζεύξης που θα συνδυάζει την Unreal Engine 5 με την παλιά μηχανή γραφικών του Oblivion. Ενδεχομένως, λοιπόν, το νέο παιχνίδι να ενσωματώνει κάποιο χαρακτηριστικό όπως τα Halo Aniversary, οπού ο παίκτης μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να εναλλάσσει μπρος-πίσω τα παλιά και τα νέα γραφικά.

Σύμφωνα με τη διαρροή, ο στόχος είναι το project να βρίσκεται στα χέρια των παικτών πριν το τέλος του 2024 ή στις αρχές του 2025.

Φυσικά, σας προτείνουμε να είστε επιφυλακτικοί με όλες τις παραπάνω πληροφορίες, μέχρι η Microsoft ή η Bethesda να προβούν σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση.