Η Square Enix θα αρχίσει να κυκλοφορεί τα παιχνίδια της και στο Xbox – Φέρνει το Final Fantasy 14

Microsoft και Square δίνουν κυριολεκτικά τα χέρια
28 Ιουλίου 2023 22:41
Η Square Enix θα αρχίσει να κυκλοφορεί τα παιχνίδια της και στο Xbox – Φέρνει το Final Fantasy 14

Τα τελευταία χρόνια αμέτρητες κυκλοφορίες της Square Enix έχουν παραλείψει ολοκληρωτικά το Xbox οικοσύστημα κονσολών. Από το Forspoken στο Octopath Traveler II, από το Final Fantasy XVI στο Foamstars, από το remake του Legend of Mana και του Final Fantasy VII, τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Το φαινόμενο είχε γίνει τόσο συχνό που είχαν κυκλοφορήσει φήμες και εικασίες πως κάτι έχει συμβεί παρασκηνιακά και η Microsoft έχει κάποια κόντρα με την ιαπωνική εταιρία ή πως η Sony ετοιμάζεται να την αγοράσει.

Τελικά, όλα αυτά φαίνεται πως ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, πριν λίγο ξεκίνησε το Final Fantasy XIV Festival, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από το Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί βρέθηκε ο παραγωγός και director του παιχνιδιού, Naoki Yoshida, ο νέος CEO της Square Enix, Takashi Kiryu, αλλά και ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer.

Ο λόγος που ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft βρέθηκε στη σκηνή ήταν για την ανακοίνωση πως το Final Fantasy XIV θα έρθει επιτέλους στις Xbox κονσόλες. Συγκεκριμένα, ο MMO τίτλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη για τα Xbox Series X και Xbox Series S, με την ομάδα να στοχεύει την άνοιξη του 2024 για την κυκλοφορία του. Η νέα αυτή έκδοση θα έχει γρηγορότερα loading times και υποστήριξη για 4K αναλύσεις, ενώ θα υποστηρίζει και cross-play με τους παίκτες στα PC και PlayStation. H open beta θα αρχίσει με την κυκλοφορία του 6.5 update.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική ανακοίνωση, ο Spencer ανέφερε πως το Xbox θα ανυπομονεί να συνεργαστεί ξανά με την ομάδα των Final Fantasy, τονίζοντας πως θέλει να χτίσει τη σχέση που ξεκινά με το Final Fantasy 14 και να συνεργαστεί με τη Square Enix έτσι ώστε τα μελλοντικά παιχνίδια της να έρχονται και στο Xbox.

Ο νέος CEO της Square Enix μάλιστα δήλωσε:

Ξεκινώντας με τη σημερινή ανακοίνωση του Final Fantasy XIV που θα έρθει την άνοιξη του 2024 και όποτε είναι δυνατόν, σχεδιάζουμε να φέρνουμε τα παιχνίδια μας στο Xbox για να τα απολαμβάνουν οι παίκτες.

Με τη σειρά του ο Yoshida τόνισε πως η Square Enix δεσμεύεται να συνεργάζεται με το Xbox από εδώ και στο εξής και έπειτα, ο παραγωγός των Final Fantasy, ο CEO της Square Enix και ο επικεφαλής του Xbox κυριολεκτικά έδωσαν τα χέρια επι σκηνής με αυτή την αφορμή.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η σχέση του Xbox και της Square είναι πλέον σε καλύτερη κατάσταση και έτσι περισσότερα projects του ιαπωνικού publishing γίγαντα θα έρχονται μάλλον και στις κονσόλες της Microsoft.