Έχετε Ubisoft λογαριασμό και είναι ανενεργός; Προσέξτε γιατί μπορεί να χάσετε τα παιχνίδια σας

Τι απάντησε η Ubisoft στις αναφορές που έγιναν από χρήστες
23 Ιουλίου 2023 14:43
Έχετε Ubisoft λογαριασμό και είναι ανενεργός; Προσέξτε γιατί μπορεί να χάσετε τα παιχνίδια σας

Έχει προκληθεί σύγχυση στα social media με την αναφορά ενός χρήστη που έλαβε email από τη Ubisoft, η οποία τον προειδοποιούσε ότι θα έκλεινε τον λογαριασμό του. Mάλιστα το email από τη Ubisoft έγραφε ότι αν δεν κλίκαρε σε ένα link που περιείχε θα έχανε τον λογαριασμό του και μαζί όλα τα αγορασμένα ψηφιακά παιχνίδια του

Το support της Ubisoft μάλιστα απάντησε στον λογαριασμό του εν λόγω χρήστη στο Twitter θέλοντας να ξεκαθαρίσει το εξής: "Θέλαμε να σας πούμε ότι μπορείτε να αποφύγετε το κλείσιμο του λογαριασμού σας εφόσον συνδεθείτε στον λογαριασμό σας εντός 30 ημερών από την ημέρα που λάβατε το εν λόγω email και επιλέγοντας το "Cancel Account Closure Link" που περιλαμβάνεται σε αυτό." 

Σε παλιότερη απάντησή της η Ubisoft είχε ισχυριστεί ότι λόγω των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του GDPR υποχρεούται να "κλείνει ανενεργούς λογαριασμούς για να συμμορφωθεί με την τοπική νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων". Κάτι το οποίο όπως λέει η γαλλική εταιρία "Γίνεται μόνο αν έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι ο εν λόγω λογαριασμός θα παραμείνει αχρησιμοποίητος.

Στο επίσημο site της η Ubisoft ισχυρίζεται ότι δεν διαγράφει λογαριασμούς που έχουν αγορές εντός τους για τέσσερα χρόνια, μόνο που το εν λόγω email έρχεται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει. Θεωρείται ότι με ένα απλό log-in (επανασύνδεση) στο λογαριασμό σας είναι αρκετό για να θεωρηθεί ξανά ενεργός.  

 

Αυτή η περίπτωση εγείρει ξανά ερωτήματα για το πόσο ασφαλή και ακέραια μπορούν να μείνουν στην κατοχή του κάθε χρήστη, τόσο ο λογαριασμός του όσο και οι ψηφιακές αγορές του. Επομένως καλό είναι να τσεκάρετε που και που τέτοιους λογαριασμούς -όχι μόνο της Ubisoft- καθώς οι εταιρίες μπορεί να σας θεωρήσουν ανενεργούς και να διαγράψουν τα πάντα. 

Tags: