Το Assassin’s Creed Mirage θα έχει ένα νέο χαρακτηριστικό για αυτούς που αγαπούν την ιστορία

Αποκαλύφθηκε το ‘History of Baghdad’
06 Ιουλίου 2023 11:59
Το Assassin’s Creed Mirage θα έχει ένα νέο χαρακτηριστικό για αυτούς που αγαπούν την ιστορία

Καθώς πλησιάζουμε την κυκλοφορία του άκρως αναμενόμενου Assassin’s Creed Mirage, η Ubisoft συνεχίζει να προετοιμάζει το έδαφος και έτσι μόλις αποκάλυψε ένα νέο χαρακτηριστικό του τίτλου που κλείνει το μάτι στους παίκτες που αγαπούν την ιστορία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε το ‘History of Baghdad’, ένα χαρακτηριστικό που αποσκοπεί στο να μάθει στους παίκτες την ιστορία, την τέχνη και την κουλτούρα της Βαγδάτης του ενάτου αιώνα και του Χαλιφάτου των Αββασιδών. Σε αντίθεση όμως με τα Discovery Tour των προηγούμενων παιχνιδιών, η εν λόγω λειτουργία θα είναι ενσωματωμένη στο βασικό παιχνίδι και θα συνδέεται με το progression του παίκτη, ανταμείβοντας μάλιστα αυτούς που θα ασχοληθούν με ένα in-game reward για τον κεντρικό πρωταγωνιστή, τον Basim.

Το Assassin’s Creed Mirage θα περιλαμβάνει 66 ιστορικές τοποθεσίες διασκορπισμένες στον ανοιχτό κόσμο του και μέσα από αυτές οι παίκτες θα μπορούν να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου. Ειδικότερα, θα ξεκλειδώνουν επιστημονικά άρθρα και πληροφορίες σχετικά με την τέχνη και την επιστήμη της εποχής, τα πιστεύω και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της περιοχής, την οικονομία, την κυβέρνηση, κ.α.

Η Ubisoft δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με ιστορικούς και ειδικούς συμβούλους και περιλαμβάνει μάλιστα εικόνες επιλεγμένες από τις συλλογές διακεκριμένων μουσείων και ιδρυμάτων. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Μερικές βασικές πληροφορίες για το Assassin’s Creed Mirage

Το Assassin’s Creed Mirage έχει φτιαχτεί για να τιμήσει τις ρίζες της σειράς και έτσι εστιάζει στα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν αγαπήσει οι παίκτες τα τελευταία 15 χρόνια. Τεράστια έμφαση έχει δοθεί στο parkour, με την ομάδα ανάπτυξης να υπόσχεται πως οι παίκτες θα μπορούν να περιηγούνται ομαλά στην Βαγδάτη. Ομοίως, και το stealth είναι πολύ βασικό, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκονται ξανά και τα assassinations που θα είναι πιο έντονα από ποτέ.

Το παιχνίδι θα αφηγείται την ιστορία του Basim, ενός πανούργου κλέφτη που αναζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη, καθώς περιηγείται στους πολυσύχναστους δρόμους της Βαγδάτης του 9ου αιώνα. Μέσω μιας μυστηριώδους, αρχαίας οργάνωσης, γνωστής ως οι Hidden Ones, θα γίνει ένας θανατηφόρος Master Assassin και θα αλλάξει τη μοίρα του με τρόπους που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Μιας και το Assassin’s Creed Mirage λαμβάνει χώρα 20 χρόνια πριν το Assassin's Creed Valhalla, ο κεντρικός πρωταγωνιστής, ο Basim, είναι 17 ετών και έτσι τη φωνή του έχει δώσει αυτή τη φορά ο Lee Majdoub.

Συγχρόνως, το cast θα εμπλουτίζει η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός Shohreh Aghdashloo, η οποία θα ενσαρκώσει τον χαρακτήρα της Roshan, η οποία στο παιχνίδια θα είναι κάτι σαν μέντορας του Basim.

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου του 2023 για τα Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Stadia, Amazon Luna, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Ubisoft+.