Ο διάδοχος του Nintendo Switch θα έχει απόδοση περίπου όσο το PS4

Σύμφωνα με νέα εκτίμηση
29 Ιουνίου 2023 08:20
Ο διάδοχος του Nintendo Switch θα έχει απόδοση περίπου όσο το PS4

Η αποκαλυπτική δίκη της Microsoft έναντι στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), η οποία προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard, συνεχίστηκε με μια ακόμη συνεδρία, στην οποία μεταξύ άλλων κατέθεσε και ο επικεφαλής της Activision, Bobby Kotick.

Μεταξύ άλλων, το αφεντικό του αμερικανικού publishing κολοσσού σχολίασε τη συμφωνία της Microsoft να κυκλοφορήσει το Call of Duty στις πλατφόρμες της Nintendo, αν η εξαγορά της εταιρίας ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα, ο Kotick εξέφρασε τη λύπη του που δεν έφερε νωρίτερα τα Call of Duty στο Nintendo Switch. Όπως δήλωσε, η Activision είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά δεν είχε εμπιστοσύνη στην υβριδική κονσόλα πριν από την κυκλοφορία της. Το Switch παρόλα αυτά κατάφερε μια θριαμβευτική πορεία, έχοντας γίνει πλέον η τρίτη πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών σε πωλήσεις.

Αυτή όμως δεν ήταν η πιο ενδιαφέρουσα αποκάλυψη που προέκυψε από την κατάθεση του Kotick. Ειδικότερα, αφού ένα email που αντάλλαξε με τον πρόεδρο της Nintendo, Shunturo Furukawa, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ο Kotick ισχυρίστηκε πως η απόδοση της επόμενης κονσόλας της Nintendo θα είναι παρόμοια με την απόδοση των κονσολών της 8ης γενιάς, δηλαδή των PS4 και Xbox One.

Για την ακρίβεια, ο Kotick μοιράστηκε ότι αναμένει οι τεχνικές προδιαγραφές της επόμενης κονσόλας της Nintendo να έχουν "στενότερη ευθυγράμμιση" με τη γενιά των PS4 και Xbox One, χωρίς όμως να έχει δει τα specs όπως παραδέχτηκε.

Φυσικά, αν η εκτίμηση του Kotick ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ο διάδοχος του Switch θα είναι αρκετά ισχυρότερος από την τρέχουσα κονσόλα του ιαπωνικού κολοσσού. Συγκριτικά, το Switch έχει GPU απόδοση 0.39 TFLOPS σε docked mode, την ώρα που το Xbox One είχε απόδοση 1.31 TFLOPS και το PS4 1.84 TFLOPS. Αν το Nintendo Switch 2 είναι όντως συγκρίσιμο με το PS4, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε τουλάχιστον 4 φορές περισσότερη GPU ισχύ σε σχέση με τώρα.