Κάποτε το Alan Wake 2 είχε τηλεοπτικά επεισόδια σαν το Quantum Break

Ένα concept που όμως η Microsoft απέρριψε
29 Ιουνίου 2023 01:09
Κάποτε το Alan Wake 2 είχε τηλεοπτικά επεισόδια σαν το Quantum Break

Το πολυπόθητο sequel που ακούει στο όνομα Alan Wake 2 θα κυκλοφορήσει 13 χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι της Remedy που άφησε τη δική του σφραγίδα στο Xbox 360 και γιγαντώθηκε η φήμη του όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης όλα αυτά τα χρόνια είχαν γίνει αρκετές αλλά αποτυχημένες προσπάθειες από πλευράς Remedy να πάρει το "πράσινο φως" για τη συνέχεια της ιστορίας, μόνο που μερικά από τα concepts της κατέληξαν για παράδειγμα στο Alan Wake's American Nightmare, το standalone spinoff παιχνίδι που είχε σημειώσει επιτυχία στην εποχή του Xbox Live Arcade.

Η Remedy δεν σταμάτησε να εργάζεται σε concepts πάνω στο Alan Wake 2 και ένα από αυτά περιλάμβανε τηλεοπτικά επεισόδια στο στιλ του Quantum Break. Την αποκάλυψη και την ιστορία πίσω από αυτό έκανε ο Sam Lake της Remedy, μιλώντας στο Eurogamer σχετικά με τους λόγους που η Microsoft τότε είχε απορρίψει και αυτό το πρωτοποριακό concept. 

Όπως λέει ο Lake: "Τότε φτιάχναμε ένα concept του Alan Wake 2 για να το δείξουμε στη Microsoft -και σε άλλους publishers εκείνη την εποχή- και ίσως να ήταν ελαφρώς ακατάλληλο το timing καθώς, ξέρετε, η βιομηχανία μετατοπίζετε και αλλάζει πορείες. Ήταν εκείνη την εποχή που υπήρχε η αίσθηση ότι τα γραμμικά single player παιχνίδια ανήκαν στο παρελθόν. Τώρα όμως όπως γνωρίζετε τα single player story-driven παιχνίδια είναι τεράστια στις μέρες μας, αλλά εκείνη την εποχή, δόθηκε η εντύπωση ότι κανείς δεν ενδιαφερόταν πραγματικά.

Συνεχίζοντας την ιστορία του ο Lake αναφέρει: "Μια λεπτομέρεια εκείνου του concept ήταν ότι σε εκείνο το pitch είχαν την ιδέα να υπάρχουν μίνι live-action επεισόδια ανάμεσα στα επεισόδια του παιχνιδιού. Η Microsoft κατά τη διάρκεια της παρουσίασης εκείνης μας είπανε "Μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή αυτό, αλλά δεν μας ενδιαφέρει αν συνεχίσουμε με το Alan Wake. Επομένως εκείνο εξελίχτηκε στο Quantum Break. Αλλά ανάμεσα σε κάθε παιχνίδι που κάναμε προτείναμε και μια νέα εκδοχή του τι θα μπορούσε να γίνει το Alan Wake 2, είχαμε κάποια συζητήσεις και να'μαστε τώρα". 

Ο game director του Alan Wake 2 αποκάλυψε από την πλευρά ότι "το Control ξεκίνησε επίσης ως μια ιδέα για το Alan Wake 2". Πόσα όμως από αυτά τα παλιά στοιχεία του Alan Wake 2 κατέληξαν στην βερσιόν που θα δούμε τον Οκτώβριο; "Πολύ λίγα" όπως απάντησε κοφτά ο Lake. "Σαφώς είναι ο ίδιος χαρακτήρας και τα ίδια σκηνικά στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό και το Dark Place και πολλά στοιχεία του lore εξελίχθηκαν χάρη σε αυτά. Πέραν όμως αυτών, το τι ήταν το παιχνίδι και η ιστορία του, είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα πλέον." Ο Lake από την πλευρά του δήλωσε επίσης ευτυχισμένος που δεν έκαναν τελικά όλα εκείνα τα παλιά concepts.

Από την ίδια εκτενής συνέντευξη των δύο στελεχών της Remedy μάθαμε και πως κατέληξε η φράση του Stephen King στο intro του Alan Wake και του παρασκηνίου της συμμετοχής του. 

To Alan Wake 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PC (μόνο μέσω Epic Games Store), καθώς και για τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S στις 17 Οκτωβρίου του 2023.