Το Xbox ήθελε να αγοράσει και τη Square Enix για το Final Fantasy franchise

Μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε στο στόχαστρο τις Bungie και Sega
28 Ιουνίου 2023 22:19
Το Xbox ήθελε να αγοράσει και τη Square Enix για το Final Fantasy franchise

Η Sega και η Bungie δεν ήταν τα μοναδικά μεγάλα στούντιο που η Microsoft και το Xbox ήθελαν να αποκτήσουν. Ασταμάτητες και άκρως αποκαλυπτικές είναι οι πληροφορίες που συνεχίζουν να έρχονται από την ακρόαση της δίκης μεταξύ Microsoft και FTC χάρη και στα επίσημα δικαστικά έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Σε ένα από τα νεότερα έγγραφα, μαθαίνουμε ότι η Microsoft ήθελε να εξαγοράσει τη Square Enix λόγω του ότι είναι η εταιρία που κατέχει το franchise των Final Fantasy παιχνιδιών. Το εν λόγω έγγραφο χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2019, ένα χρόνο πριν δηλαδή το Xbox φλερτάρει με την ιδέα να αποκτήσει τις Sega και Bungie. 

Όσον αφορά το προφίλ που έχτισε το Xbox για τα υπέρ και τα κατά της εξαγοράς της Square Enix αναφέρει ότι "διαθέτει μια διαφοροποιημένη γκάμα franchise παιχνιδιών που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θεμέλιο λίθο της στρατηγικής μας, βοηθώντας μας να επεκτείνουμε τις προτάσεις μας πέρα από την κονσόλα και την κύρια αγορά μας". Το γεγονός ότι οι τίτλοι της Square Enix υπάρχουν τόσο σε κονσόλες, όσο και σε PC, browsers και mobile συσκευές θα βοηθούσε το Xbox στο να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό του και να επεκτείνει την απήχησή του στην αγορά της Ασίας

Η Microsoft κάνει ιδιαίτερη μνεία στα "τρία βασικά franchises" της Square Enix, δηλαδή τα Final Fantasy, Dragon Quest και Tomb Raider, αλλά και των Deus Ex και Kingdom Hearts, ως μερικά από τα franchises που θα μπορούσε να φέρει στο Xbox Game Pass και να ενισχυθεί σημαντικά ο κατάλογός του.

Όσον αφορά τις νεότερες ειδήσεις από την ακρόαση Microsoft - FTC για το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Activision Blizzard, υπήρξαν νέες δηλώσεις του επικεφαλής του PlayStation όπου κατακεραυνώνει το Xbox Game Pass