Ο επικεφαλής του PlayStation κατακεραυνώνει το Xbox Game Pass: «Δεν αρέσει σε καμία εταιρία»

Εμφατικές δηλώσεις από τον Jim Ryan
27 Ιουνίου 2023 22:00
Ο επικεφαλής του PlayStation κατακεραυνώνει το Xbox Game Pass: «Δεν αρέσει σε καμία εταιρία»

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και οι τεράστιες αποκαλύψεις συνεχίζονται από τη δίκη μεταξύ της Microsoft και της FTC, για το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Activision Blizzard, η οποία τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα στον κόσμο του gaming τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Αναλυτικότερα, το λόγο είχε σήμερα ο Jim Ryan, ο επικεφαλής του PlayStation τμήματος της Sony που με τις δηλώσεις του κατακεραύνωσε το Xbox Game Pass.

Συγκεκριμένα, το μεγάλο αφεντικό του PlayStation δε μάσησε τα λόγια του σχετικά με την πολυσυζητημένη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλες οι publishing εταιρίες στη gaming βιομηχανία την αντιπαθούν.

Αναλυτικότερα, ο Ryan ρωτήθηκε από τον δικηγόρο της Microsoft σχετικά με τα σχόλια που έκανε στους επενδυτές του PlayStation σε ένα meeting που έλαβε χώρα ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού πως θα εξαγοράσει την Activision Blizzard. Όπως επισήμανε ο δικηγόρος της Microsoft, ο Ryan είχε πει στους επενδυτές πως το Game Pass τους «ανάγκασε να κάνουν τη μεγάλη εξαγορά».

Ο Ryan υποτίθεται πως συνέχισε τότε τις δηλώσεις του λέγοντας:

Μίλησα με όλους τους publishers και ομόφωνα δεν τους αρέσει το Game Pass επειδή καταστρέφει την αξία.

Ο δικηγόρος ζήτησε από τον Ryan να επιβεβαιώσει αν αυτό ίσχυε όντως και αυτός του απάντησε: «Πιστεύω πως αυτή ήταν όντως η αλήθεια». Στη συνέχεια, η συζήτηση στο δικαστήριο πήγε κάπως έτσι:

Είπατε πως μιλήσατε με όλους τους publishers, το κάνατε όντως;

Μιλάω συνεχώς με τους publishers και αυτή είναι μια πολύ διαδεδομένη άποψη που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια από αυτούς.

Στη συνέχεια, το αφεντικό του PlayStation κλήθηκε να σχολιάσει και την αποκλειστικότητα των παιχνιδιών της Bethesda στο Xbox οικοσύστημα, η οποία τόνισε πως δεν του αρέσει. Ειδικότερα, όμως, όσον αφορά το Starfield δήλωσε:

Δεν μου αρέσει, αλλά δεν το θεωρώ κατά του ανταγωνισμού.