Απολύσεις στη BioWare – Από εδώ και στο εξής θα εστιάσει στα Mass Effect και Dragon Age

Αλλάζει στούντιο το Star Wars Star Wars: The Old Republic
28 Ιουνίου 2023 14:24
Απολύσεις στη BioWare – Από εδώ και στο εξής θα εστιάσει στα Mass Effect και Dragon Age

Η BioWare, η εταιρεία ανάπτυξης του δημοφιλούς MMORPG Star Wars Star Wars: The Old Republic (SWTOR), επιβεβαίωσε ότι θα απολύσει έναν άγνωστο αριθμό εργαζομένων, καθώς το project θα αλλάξει χέρια.

Αναλυτικότερα, το παιχνίδι, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2011, θα παραδοθεί στην Broadsword Online Games, ένα στούντιο που ειδικεύεται σε διαδικτυακά, community-driven παιχνίδια, όπως το Ultima Online και το Dark Age of Camelot.

Η είδηση ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από τον γενικό διευθυντή της BioWare, Gary McKay, σε ένα blog post στην επίσημη ιστοσελίδα του στούντιο. Ο McKay δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιτυχία και ανάπτυξη του παιχνιδιού και ότι η EA θα παραμείνει ο publisher. Είπε επίσης ότι τα περισσότερα μέλη της σημερινής ομάδας του SWTOR θα κληθούν να ενταχθούν στην Broadsword, αλλά δε μεταφερθούν όλοι οι developers.

Ο McKay εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Broadsword είναι το κατάλληλο στούντιο για να συνεχίσει να βελτιώνει και να εκσυγχρονίζει το παιχνίδι, ενώ επισήμανε ότι με αυτή τη μετάβαση, η BioWare θα μπορεί να επικεντρωθεί στα Dragon Age και Mass Effect franchises της.

Αναλυτικότερα, σχετικά με το μέλλον της BioWare, ο McKay τόνισε:

Καθώς κοιτάμε το μέλλον, η BioWare θα επικεντρωθεί στο να είναι ηγέτης στην ανάπτυξη καθηλωτικών, συναισθηματικά φορτισμένων single-player παιχνιδιών, με τις ομάδες της κυρίως στο Όστιν και στο Έντμοντον. Αυτό σημαίνει ότι θα εστιάσουμε εκ νέου στα δύο βασικά μας franchises: το Dragon Age και το Mass Effect.

Για το Dragon Age, συνεχίζουμε να χτίζουμε, να γυαλίζουμε και να βελτιώνουμε μια εξαιρετική εμπειρία που ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας θα αγαπήσουν. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα σχετικά με αυτό σύντομα.

Για το Mass Effect, συνεχίζουμε το pre-production με μια βασική ομάδα βετεράνων αφηγητών που εξελίσσουν τη βαθιά ιστορία του franchise με έναν θεαματικό νέο τρόπο.