Η BioWare έχει τελειώσει με τις τριλογίες σύμφωνα με πρώην developer

Οι δηλώσεις του Mac Walters
22 Μαΐου 2023 14:57
Η BioWare έχει τελειώσει με τις τριλογίες σύμφωνα με πρώην developer

Αν περιμένετε να δείτε την BioWare σε μία νέα τριλογία τύπου Mass Effect, τότε σας έχουμε δυσάρεστα νέα, καθώς η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται ότι έχει τελειώσει με αυτό το “μοντέλο”.

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ένας πρώην developer του στούντιο, ο οποίος ήταν σεναριογράφος στη σειρά Mass Effect από την αρχή μέχρι το τέλος. Πιο συγκεκριμένα, ο Mac Walters μίλησε στο Eurogamer και είπε ότι παρά την τεράστια επιτυχία της τριλογίας του Mass Effect, η BioWare δεν σχεδιάζει να κάνει κάτι παρόμοιο επειδή “το έχει κάνει αυτό”.

Ο δημοσιογράφος του Eurogamer ρώτησε τον Walters εάν η BioWare σχεδιάζει κάποια νέα τριλογία με επίκεντρο ένα πρόσωπο όπως έκανε με τον Shepard. Εκείνος δήλωσε: “Το έχουμε κάνει αυτό, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε τώρα;”.

Ο Walters εξήγησε επίσης ότι το πρώτο Mass Effect προοριζόταν από την αρχή ότι θα πει την ιστορία τριών παιχνιδιών και τα υπόλοιπα δύο κεφάλαια βρίσκονταν στα σκαριά παράλληλα με το πρώτο. Έτσι, η ομάδα ανάπτυξης πάντα οραματιζόταν ότι η ιστορία του Shepard χρειαζόταν τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθεί. Αυτό το μοντέλο αφήγησης φαίνεται ότι δεν είναι προτεραιότητα τώρα για την BioWare.

Ο Walters μίλησε και για το Mass Effect: Andromeda λέγοντας ότι δεν είχαν στα σχέδιά τους να δημιουργήσουν μια νέα τριλογία, αλλά από την αρχή σχεδιάστηκε ως μια συνέχεια.

Θέλαμε να ήταν μια σειρά, σίγουρα, αλλά όχι μια τριλογία αυτή καθαυτή.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η BioWare ετοιμάζει ήδη το επόμενο Dragon Age παιχνίδι, το οποίο θα ονομάζεται Dragon Age Dread Wolf, ενώ έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από τότε που έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται το επόμενο Mass Effect.