Επικεφαλής PlayStation: «Οι Nintendo κονσόλες απευθύνονται σε μικρότερες ηλικίες»

Ενώ θεωρεί πως οι Xbox gamers παίζουν κυρίως shooters
28 Ιουνίου 2023 08:16
Επικεφαλής PlayStation: «Οι Nintendo κονσόλες απευθύνονται σε μικρότερες ηλικίες»

Στο πλαίσιο της πολυήμερης δικαστικής διαμάχης της Microsoft με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), η οποία προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard, μεταξύ άλλων κατέθεσε και ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan.

Όπως σας ενημερώσαμε, ο υπεύθυνος του gaming τμήματος της Sony έκανε μερικές εμφατικές δηλώσεις σχετικά με το Xbox Game Pass, το οποίο τόνισε πως δεν αρέσει σε καμία publishing εταιρία στη βιομηχανία. Ωστόσο, πέρα από αυτό κλήθηκε να σχολιάσει και το κοινό των Xbox και των Nintendo κονσολών.

Ξεκινώντας με τη Nintendo, στο πλαίσιο της δίκης, η Microsoft και η FTC διαφώνησαν για το αν το Nintendo Switch ανταγωνίζεται με το PlayStation και το Xbox ή όχι. Όπως φαίνεται, ο Jim Ryan θεωρεί πως οι κονσόλες της Nintendo, όπως το Switch, απευθύνονται όντως σε μια διαφορετική αγορά, αφού ανέφερε χαρακτηριστικά:

Θεωρούμε ότι η Nintendo συμμετέχει σε διαφορετικό τμήμα της αγοράς από το Xbox και το PlayStation.

Στη συνέχεια, όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει περεταίρω, πρόσθεσε πως οι κονσόλες της Nintendo απευθύνονται σε παίκτες μικρότερης ηλικίας.

Η τεχνολογία του hardware της Nintendo είναι πολύ λιγότερο εξελιγμένη από το PlayStation ή το Xbox. Το hardware της διατίθεται συνήθως σε φθηνότερη τιμή και απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες.

Όσον αφορά τους Xbox gamers, ο επικεφαλής του PlayStation ρωτήθηκε γιατί οι κονσόλες της Microsoft τα πάνε καλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέσεις με τις υπόλοιπες αγορές. Η απάντησή ήταν άκρως χαρακτηριστική. Αυτό οφείλεται στα shooters. Αναλυτικότερα, ο Ryan δήλωσε:

Πολλά από τα παιχνίδια τους περιλαμβάνουν ένα στοιχείο shooting και online multiplayer. Και τα δύο είναι συνήθως πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ απ' ό,τι εκτός των ΗΠΑ.