Alan Wake 2: Η Remedy δίνει έναν ακόμη λόγο στο γιατί θα το κυκλοφορήσει μόνο ψηφιακά

Νέες δηλώσεις από τη Remedy για την επιλογή της να μην υπάρξει retail έκδοση του sequel
26 Ιουνίου 2023 20:40
Alan Wake 2: Η Remedy δίνει έναν ακόμη λόγο στο γιατί θα το κυκλοφορήσει μόνο ψηφιακά

Για πρώτη φορά, μετά την αρχική ανακοίνωση της Remedy Entertianment ότι το Alan Wake 2 θα κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακή μορφή, έχουμε δηλώσεις από στελέχη του φινλανδικού στούντιο για την υπόθεση αυτή. Μια απόφαση που ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις από τη gaming κοινότητα την ώρα που ο τίτλος θα εκδοθεί από την Epic Games

Ο Sam Lake, creative director της Remedy και ο Kyle Rowley, game director του Alan Wake II μίλησαν εν μέσω του Summer Game Fest 2023 στο Eurogamer και εξήγησαν την απόφαση και το σκεπτικό της εταιρίας πίσω από την digital-only διάθεσή του. 

Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν αναφέρθηκε στο επίσημο FAQ του Alan Wake 2 είναι πως η ψηφιακή κυκλοφορία θα δώσει περισσότερο χρόνο στη Remedy για να τελειοποιήσει τον τίτλο σε ένα αποδεκτό επίπεδο, κάτι για το οποίο η Epic Games ήταν επίσης σύμφωνη. Να θυμίσουμε ότι στο FAQ η Remedy είχε δηλώσει ότι λόγω της ψηφιακής διάθεσης το παιχνίδι θα έρθει σε χαμηλότερη τιμή για τους καταναλωτές. 

"Ναι, θα είναι μόνο σε ψηφιακή μορφή, και κάπως έτσι καταλήξαμε σε αυτή την ιδέα, τόσο από την πλευρά της Remedy όσο και από την πλευρά της Epic, και αυτό είναι το τρέχον σκεπτικό μας. Απλά αισθανθήκαμε ότι έχει νόημα για αυτό, και η χρονική στιγμή φάνηκε σωστή", ανέφερε ο Lake, πριν ο Rowley δώσει λίγες περισσότερες λεπτομέρειες.

"Ως δημιουργοί προφανώς, με το να πάμε μόνο σε ψηφιακή έκδοση, μας επιτρέπει περισσότερο χρόνο για να τελειοποιήσουμε το παιχνίδι. Για την ακρίβεια, είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εβδομάδων. Γιατί διαφορετικά, το παιχνίδι που θα πάει στο δίσκο, προφανώς πρέπει να είναι playable χωρίς patch".

Και συνέχισε ο Rowley λέγοντας: "Δε θέλαμε να κυκλοφορήσουμε κάτι για το οποίο βασικά δεν ήμασταν περήφανοι και το οποίο δε θέλαμε να παίξουν οι παίκτες. Έτσι, ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να σας δώσουμε μια καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού".

Σε άλλη πρόσφατη συνέντευξη στέλεχος της Remedy αποκάλυψε πόσο περίπου θα διαρκεί το Alan Wake II

Όσον αφορά τα δύο campaigns, το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν. 

Η επίσημη πλοκή του Alan Wake 2 αναφέρει: "Η Saga Anderson, μια ειδική πράκτορας του FBI με φήμη για την εξιχνίαση άλυτων υποθέσεων, φτάνει στο Bright Falls για να ερευνήσει μια σειρά από δολοφονίες που σχετίζονται με τελετές. Η υπόθεση εξελίσσεται σε εφιάλτη όταν η Anderson ανακαλύπτει σελίδες μιας ιστορίας τρόμου, μιας ιστορίας τρόμου που αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα... Ο Alan Wake, ένας εξαφανισμένος συγγραφέας παγιδευμένος σε έναν εφιάλτη-φυλακή πέρα από τον κόσμο μας, γράφει μια σκοτεινή ιστορία για να διαμορφώσει την πραγματικότητα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει. Κυνηγημένος από έναν αχόρταγο τρόμο, ο Wake παλεύει να διατηρήσει τη λογική του και να νικήσει τον διάβολο στο ίδιο του το παιχνίδι.

Anderson και Wake, δύο ήρωες σε δύο απεγνωσμένα ταξίδια. Δύο ξεχωριστές πραγματικότητες που συνδέονται με τρόπους που κανένας τους δεν μπορεί να καταλάβει. Οι απόηχοι γίνονται αντανακλάσεις. Αντανακλάσεις που μπορούν να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον. Παγιδευμένοι σε μια ιστορία τρόμου όπου υπάρχουν μόνο θύματα και τέρατα, μπορούν να ξεφύγουν προκειμένου να γίνουν οι ήρωες που πρέπει να είναι;"

To Alan Wake 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PC (μόνο μέσω Epic Games Store), καθώς και για τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S στις 17 Οκτωβρίου του 2023. Το παιχνίδι θα είναι αποκλειστικά ψηφιακή κυκλοφορία, χωρίς φυσικά αντίτυπα στα ράφια των καταστημάτων, κάτι που όμως υπάρχει ελπίδα να αλλάξει, όπως σας έχουμε ενημερώσει.