Alan Wake 2: Χωρίς κουτάκι και μόνο ψηφιακή η κυκλοφορία του

Και η Remedy εξηγεί γιατί
25 Μαΐου 2023 13:37
Alan Wake 2: Χωρίς κουτάκι και μόνο ψηφιακή η κυκλοφορία του

Το Alan Wake 2 και το πρώτο του gameplay trailer ήταν από τα μεγαλύτερα highlights του PlayStation Showcase 2023, μόνο που λίγο μετά την άκρως εντυπωσιακή επίδειξή του κυκλοφόρησε μια είδηση που δεν έφερε χαμόγελα σε μερίδα των gamers. 

Μέσα από το επίσημο FAQ που δημοσίευσε η Remedy Entertainment, έγινε γνωστό ότι το Alan Wake II δε θα κυκλοφορήσει καθόλου σε retail μορφή -κοινώς σε κουτάκι- παρά μόνο σε ψηφιακή μορφή. Αυτό θα ισχύει για όλες τις πλατφόρμες που θα κυκλοφορήσει το Alan Wake 2 και όχι μόνο για την PC έκδοση. Η απόφαση πράγματι είναι ασυνήθιστη για ένα τέτοιου βεληνεκούς sequel, αλλά δεδομένου ότι η Epic Games χρηματοδότησε το project ώστε να το έχει αποκλειστικό στο Epic Games Store, τότε η κίνηση βγάζει νόημα. 

Από την πλευρά της η Remedy θέλησε να δικαιολογήσει την κίνηση της αποκλειστικά ψηφιακής κυκλοφορίας του Alan Wake II, λέγοντας ότι έτσι κρατάει χαμηλότερα από το συνηθισμένο την επίσημη τιμή του. Χαρακτηριστικά τα όσα γράφει στο FAQ: 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την απόφαση. Πρώτον, ένας μεγάλος αριθμός έχει στραφεί μόνο στις ψηφιακές εκδόσεις. Μπορείτε να αγοράσετε ένα Sony PlayStation 5 χωρίς δίσκο και η κονσόλα Xbox Series S της Microsoft είναι μια αποκλειστικά ψηφιακή κονσόλα. Δεν είναι ασυνήθιστο να κυκλοφορούν σύγχρονα παιχνίδια αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Δεύτερον, με το να μην κυκλοφορήσει σε δισκάκι βοηθάει στο να διατηρηθεί η τιμή του παιχνιδιού στα 59,99 δολάρια/ 59,99 ευρώ και η έκδοση για PC στα 49,99 δολάρια/ 49,99 ευρώ.

Τέλος, δεν θέλαμε να κυκλοφορήσουμε ένα προϊόν σε δίσκο και να απαιτείται η λήψη του παιχνιδιού - δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα αποτελούσε επίσης μια σπουδαία εμπειρία.

Όσο για το ενδεχόμενο να διαθέσει μελλοντικά τον τίτλο σε retail μορφή ανέφερε πως "δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για την κυκλοφορία του Alan Wake 2 σε δισκάκι". 

Παράλληλα, μάθαμε ότι θα κυκλοφορήσει και DLC για το Alan Wake 2 με τη Remedy να γνωστοποιεί ότι θα ακολουθήσουν δύο expansion DLCs, το "Night Springs" και το "Lake House". Θα συμπεριλαμβάνονται μαζί με την Deluxe Edition του Alan Wake II που θα κοστίζει €69.99.  Επίσης, θα διατεθούν και μερικά skin για τους βασικούς συμπρωταγωνιστές του τίτλου, τον Alan Wake και την Saga Anderson: 

  • Expansion Pass (Night Springs Expansion and Lake House Expansion)
  • Nordic Shotgun Skin for Saga (Part of the Expansion Pass)
  • Parliament Shotgun Skin for Alan
  • Crimson Windbreaker for Saga
  • Celebrity Suit for Alan
  • Lantern Charm for Saga

To Alan Wake 2 θα κυκλοφορήσει για τα PC (μόνο μέσω Epic Games Store), PlayStation 5 και Xbox Series X|S στις 17 Οκτωβρίου 2023