Final Fantasy 16: Μεγάλη πτώση για τις retail πωλήσεις σε σχέση με το 15

Όσον αφορά την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
26 Ιουνίου 2023 12:58
Final Fantasy 16: Μεγάλη πτώση για τις retail πωλήσεις σε σχέση με το 15

Το Final Fantasy XVI έκανε το ντεμπούτο του στις 22 Ιουνίου αποκλειστικά για το PlayStation 5, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, αφού όπως σας ενημερώσαμε αναδείχθηκε άμεσα σε ένα από τα υψηλότερα βαθμολογημένα παιχνίδια της χρονιάς. Παρόλα αυτά, οι κριτικές φαίνεται πως δεν μεταφράστηκαν άμεσα και σε πωλήσεις, τουλάχιστον όσον αφορά τη retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Christopher Dring, επικεφαλής του γνωστού μέσου της βιομηχανίας GamesIndustry.biz, αποκάλυψε πως ο τίτλος κατέλαβε μεν την πρώτη θέση των εβδομαδιαίων UK Retail Charts, αλλά η σύγκριση με το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς δεν είναι καθόλου κολακευτική.

Συγκεκριμένα, ο Ding δήλωσε:

Το Final Fantasy 16 είναι το Νο.1 παιχνίδι αυτή την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά όσον αφορά το retail ντεμπούτο του, δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατό. Οι πωλήσεις φυσικών αντιτύπων είναι 74% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες retail launch πωλήσεις του Final Fantasy 15 το 2016. Προφανώς, το digital αποτελεί σήμερα πολύ μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων, αλλά αυτά τα στοιχεία έρχονται αργότερα στη δημοσιότητα.

Το Final Fantasy 16, λοιπόν, πούλησε 74% λιγότερα retail αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στην launch εβδομάδα του στο PS5, σε σχέση με την αντίστοιχη launch εβδομάδα του Final Fantasy 15 το Νοέμβριο του 2016 στα Xbox One και PS4.

Φυσικά, ακόμη δε μπορούμε να συμπεράνουμε και πολλά, αφού πλέον οι ψηφιακές πωλήσεις αποτελούν τεράστιο ποσοστό του συνόλου για τα περισσότερα παιχνίδια, σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης γενιάς. Μέχρι να έχουμε και αυτά τα δεδομένα δε μπορούμε να κρίνουμε πόσο καλό ήταν όντως το εμπορικό ντεμπούτο του τίτλου, ενώ και πάλι αξίζει να σημειωθεί πως ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές, αφού αυτή τη φορά μιλάμε για αποκλειστική κυκλοφορία αντί για multiplatform.

Για την ιστορία, όσον αφορά τη διάθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή. Περισσότερα σχετικά με την έλευση του PC port μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.