Εσωτερικό e-mail PlayStation: Η Sony ήξερε εξαρχής ότι το Call of Duty δε θα γίνει αποκλειστικό

Παρά τις δηλώσεις των στελεχών του
24 Ιουνίου 2023 00:40
Εσωτερικό e-mail PlayStation: Η Sony ήξερε εξαρχής ότι το Call of Duty δε θα γίνει αποκλειστικό

Πριν μερικές ώρες ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη της Microsoft με το FTC, το οποίο θέλει να μπλοκάρει την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard και κατευθείαν έγινε μια πολύ μεγάλη αποκάλυψη.

Ειδικότερα, παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Jim Ryan και την έντονη πίεση στις ρυθμιστικές αρχές να μπλοκάρουν την εξαγορά, μιας και το Call of Duty θα μπορούσε να γινεί αποκλειστικό στο Xbox και αυτό θα έβλαπτε το PlayStation, η Sony ήξερε αποδεδειγμένα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει από την πρώτη στιγμή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δίκης ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας μια e-mail συνομιλία μεταξύ του Jim Ryan, επικεφαλής του PlayStation και του Chris Deering, πρώην CEO της Sony Computer Entertainment. Σε αυτό το e-mail ο Jim Ryan έγραψε χαρακτηριστικά:

Δεν έχει καθόλου να κάνει με τις αποκλειστικότητες. Σκέφτονται κάτι μεγαλύτερο από αυτό και έχουν τα χρήματα για να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Έχω περάσει αρκετό χρόνο με τον [Phil] Spencer και τον Bobby [Kotick] και είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το COD στο PlayStation για τα επόμενα χρόνια.

Αφού ο Ryan ξεκαθάρισε ότι δεν ανησυχούσε για την αποκλειστικότητα του Call of Duty επειδή είχε μιλήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Activision Bobby Kotick και τον επικεφαλής του Xbox Phil Spencer και είχε διαβεβαιώσεις ακόμη και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, στη συνέχεια μίλησε και για την εξαγορά της Bungie.

Έχουμε κάποια καλά πράγματα που μαγειρεύουμε. Δεν εφησυχάζω και θα προτιμούσα να μην είχε συμβεί αυτό, αλλά θα είμαστε εντάξει, θα είμαστε περισσότερο από εντάξει.

Αμέσως μετά αυτή την αποκάλυψη, η Lulu Cheng Meservey της Activision έσπευσε να δηλώσει πως στόχος του PlayStation τόσο καιρό ήταν απλά να μπλοκάρει την εξαγορά, με το tweet που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Τέλος, ένας αντιπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο IGN:

Η σημερινή ημέρα έδειξε ότι η Sony γνώριζε από την αρχή ότι θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας να διατηρήσουμε τα παιχνίδια στην πλατφόρμα της και κατέστησε σαφές ότι η προσπάθειά της να ασκήσει πιέσεις κατά της συμφωνίας ήταν μόνο για να προστατεύσει τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά.