Xbox: «Η ανάπτυξη παιχνιδιών παίρνει πλέον έως και 6 χρόνια» - Συμφωνεί ο δημιουργός του God of War

Η βιομηχανία έχει αλλάξει…
15 Ιουνίου 2023 12:43
Xbox: «Η ανάπτυξη παιχνιδιών παίρνει πλέον έως και 6 χρόνια» - Συμφωνεί ο δημιουργός του God of War

Μιλώντας μετά το Xbox Game Showcase 2023 που πραγματοποίησε πρόσφατα η Microsoft, ο επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Booty, τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει κάτι. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε πως τόσο η ίδια η gaming βιομηχανία, όσο και οι gamers, πρέπει να αντιληφθούν ότι οι χρόνοι ανάπτυξης των παιχνιδιών πλέον έχουν μεγαλώσει σημαντικά.

Συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Axios, ο Booty τόνισε:

Νομίζω ότι η βιομηχανία και οι fans είχαν μείνει λίγο πίσω στο να καταλάβουν ότι τα παιχνίδια δεν χρειάζονται πια δύο ή τρία χρόνια.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις AAA παραγωγές με μεγάλο budget, ο Booty πρόσθεσε ότι τώρα "χρειάζονται τέσσερα, πέντε ή και έξι χρόνια".

Φυσικά, τα σχόλια του Booty δεν είναι τυχαία, αφού είναι σα να απάντησε εμμέσως στα παράπονα της κοινότητας που ρωτούσε επίμονα τον τελευταίο καιρό τι κάνουν όλα τα στούντιο που αγόρασε η Microsoft τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, με το σχόλιό του συμφώνησε και ο δημιουργός του God of War (2018), Cory Barlog, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε:

Ναι, έχει απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι εδώ και καιρό.

Είναι εξαντλητικό να δουλεύεις πάνω σε ένα πράγμα για τόσο πολύ καιρό. Χειρότερα μάλιστα για τα παιχνίδια που είναι 8+ χρόνια στην ανάπτυξη. Ένα 10ετές project θα με σκότωνε.

Δυστυχώς, αυτό οι χρόνοι ανάπτυξης όλο και θα γίνονται μεγαλύτεροι όσο προχωρούν οι γενιές του hardware.

Για την ιστορία, τις δηλώσεις του Booty επιβεβαιώνει μια τάση που έχουμε δει όντως στη βιομηχανία την περασμένη γενιά. Σε αντίθεση με την γενιά των Xbox 360 και PS3 που πολλά franchises υποδέχθηκαν πολλαπλά κεφάλαια, όπως τα Mass Effect, τα Gears of War, τα Uncharted, τα Grand Theft Auto, τα Dead Space, τα BioShock, και άλλα, στη γενιά των PS4 και Xbox One ελάχιστες σειρές είδαν πάνω από δύο νέα παιχνίδια.