LCS: Καθυστερεί η έναρξη από την Riot λόγω της απεργίας των επαγγελματιών παικτών

Αναβάλλεται προσωρινά η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στη Βόρεια Αμερική
31 Μαΐου 2023 17:17
LCS: Καθυστερεί η έναρξη από την Riot λόγω της απεργίας των επαγγελματιών παικτών

Αναβάλλεται προσωρινά η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν του League Championship Series (LCS) στη Βόρεια Αμερική λόγω της μαζικής απεργίας που ψηφίστηκε από τους παίκτες "κατά συντριπτική πλειοψηφία". Την επίσημη ανακοίνωση έκανε η ίδια η Riot Games, την ώρα που το LCS επρόκειτο να ξεκινήσει την Πέμπτη, με την καθυστέρηση της έναρξης του Summer Split να παρατείνεται για δύο εβδομάδες. 

Οι παίκτες του LCS αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και ουσιαστικά να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στη Riot Games αφήνοντας άφωνη τη κοινότητα του League of Legends. Ποιος ο λόγος; Η διαφωνία των επαγγελματιών παικτών με την απόφαση της Riot να θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση στις ομάδες να διαθέσουν ξεχωριστό ρόστερ για τη Β' Κατηγορία του North American League. Ανάμεσα στα επιχειρήματα των παικτών ήταν η οικονομική επιβάρυνση σε ένα ήδη δυσμενές οικονομικό περιβάλλον για τις ομάδες. Την απόφαση πήρε το LCS Players Association (LCSPA) που είναι το σωματείο το οποίο εκπροσωπεί την πλειοψηφία των επαγγελματιών παικτών. 

Ο Naz Aletaha, επικεφαλής της Riot Games για το esports του League of Legends, δήλωσε στο επίσημο blog post πώς ελπίζει η καθυστέρηση των δύο εβδομάδων "να μας δώσει χρόνο για παραγωγικό διάλογο μεταξύ της LCSPA, των ομάδων και του πρωταθλήματος και στη συνέχεια να συνεχίσουμε το LCS αυτό το καλοκαίρι". Ωστόσο, ο Aletaha δήλωσε ότι αν η σεζόν χρειαστεί να καθυστερήσει περαιτέρω, "θα ήμασταν έτοιμοι να ακυρώσουμε ολόκληρη τη θερινή σεζόν του LCS"

Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Aletaha ξεκαθάρισε ότι το LCS δεν θα μπορέσει να προκριθεί στο φετινό Worlds, που είναι το παγκόσμιο τουρνουά που αποτελεί το αποκορύφωμα -το Μουντιάλ θα έλεγε κανείς- για το ανταγωνιστικό μέρος του League of Legends κάθε χρόνο.

Επίσης, ο επικεφαλής του LoL esports απάντησε σε μια λίστα με πέντε αιτήματα του σωματείου της LCSPA μόνο που δεσμεύτηκε σε μία αλλαγή. Σύμφωνα με αυτή η Riot θα πρέπει να δώσει στο Rally Cry, τον οργανισμό με τον οποίο συνεργάζεται το NACL, ένα μπόνους $300.000 δολαρίων για να δοθεί οικονομική ώθηση στην Σεζόν 2023 της Β' Κατηγορίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου. 

Από πλευράς της η LCSPA την Τρίτη 30 Μαίου ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με την Riot Games με σκοπό να φτάσουν σε μια λύση. "Ξεκινώντας από αύριο, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική συνεργατική δράση για να επιστρέψουν οι παίκτες μας εκεί που θέλουν να βρίσκονται: να αγωνίζονται για τους οπαδούς στη σκηνή του LCS". έγραψε στην ανακοίνωσή της στο Twitter.